DualSense için uzun menzilli Bluetooth adaptör önerisi

Brkzlr

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450M-A PRO MAX | AMD Ryzen 7 5700X | CoolerMaster Hyper H410R RGB | XFX RX 6750 XT MERC 319 | GSkill RipjawsV 2x16 GB DDR4 3200 MHz | OCZ RC500 500 GB NVMe M2 SSD | Samsung EVO 870 1 TB SATA SSD | SeaGate 7200 RPM 1 TB HDD | Arctic P12 PWM PST A-RGB 4x120 mm | Corsair VS550 550W 80+ | Corsair Carbide Spec-05
Meslek
Akademisyen
Herkese selamlar.

Şimdiye kadar TP-Link UB400 modeli ile yakın mesafeden (yaklaşık 1 metre) sorunsuz bir şekilde kullanabiliyordum. Ancak taşınınca bilgisayarı salona kurdum ve televizyona bağlayarak oyun oynamaya başladım. Hal böyle olunca kasa ile koltuk arasındaki mesafe de arttı (yaklaşık 3 metre) ve UB400 kullanılamayacak sıklıkta kopmalar yapmaya başladı. Ben de çok detaylı araştırmadan vadettiği çekim gücüne güvenerek Ugreen'in bu linkteki adaptörünü aldım. İlk başlarda güzel çalışıyordu ancak zamanla kontrollerimde takılmalar meydana gelmeye başladı. Mesafeyi arttırdıkça bu takılmaların arttığını ve 5-6 metre uzaklığa geldiğimde ise arada herhangi bir duvar ve eşya olmamasına rağmen bağlantının koptuğunu fark ettim.

Sizlerden ricam, salonda şöyle 4-5 metre uzaklıktan rahatlıkla oyun oynamamı sağlayacak bir adaptör tavsiyeniz var ise belirtir misiniz? Öyle kasayı farklı odaya koyup da yan odadan oynamak gibi bir hedefim yok. Sadece oturduğum yerde beni kasaya doğru kaykılmak zorunda bırakmasın yeter. 😁 bütçe sınırlamam yok, şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

Hocam iyi günler;
Ben bu ürünü kullanıyorum ve gayet memnunum 2 oda ötede çekebiliyor fakat benim cihazım xbox controller 9. nesil ama dual sense ile bir farkı olacağını sanmıyorum antenli istiyorsan önerimdir. Ama fiyatı artmış ben 350 Tl 1 ay önce satın almıştım. Bu ürünede güzel diyorlarmış ama beklememek için birde fiyat farkından dolayı ilk ürünü almıştım. Kopma hiç yaşamadım ve sizdeki üründen geçtim bende 3 adet bluetooth baglantısı yapıyorum kesilmede yok.

Hocam iyi günler;
Ben bu ürünü kullanıyorum ve gayet memnunum 2 oda ötede çekebiliyor fakat benim cihazım xbox controller 9. nesil ama dual sense ile bir farkı olacağını sanmıyorum antenli istiyorsan önerimdir. Ama fiyatı artmış ben 350 Tl 1 ay önce satın almıştım. Bu ürünede güzel diyorlarmış ama beklememek için birde fiyat farkından dolayı ilk ürünü almıştım. Kopma hiç yaşamadım ve sizdeki üründen geçtim bende 3 adet bluetooth baglantısı yapıyorum kesilmede yok.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. UB500 Plus ürününü ben de gördüm ancak internette incelemesi neredeyse hiç yok o yüzden cesaret edemedim. Ugreen markasına tekrar yanaşmak pek istemiyorum açıkçası çünkü satış sonrasında muhatap olacak kimse yok.

Alıcı ile gamepad arasına bir obje girmediğinden emin olun. Benim kullandığım ürünün linkini bırakıyorum. Denemek için duvarın arkasına geçtim yine de kopma yapmadı. 4 5 metreden de denedim yine kopma yapmadı. Bilgisayarım masanın üzerinde duruyor. Tp link de kopma yapmaması lazım aslında güzel o da.
Teşekkürler hocam, vallahi alıcı ile gamepad arasına girse girse koltuğun kol dayama kısmı girer en fazla, zaten kasa da koltuğun 2 adım yanında duruyor. Kullandığım Ugreen de pratikte kopma yapmıyor ama anlık gecikme/kesilme oluyor sanıyorum. Örneğin karakteri sağa yönlendirip joystiği bırakınca sağ komutu takılı kalıyor 1 saniye kadar, sonrasında normale dönüyor. Klavye ve mouse da bluetooth ile bağlı mesela, klavyede anlaşılmıyor ama mouse da ara sıra donma yapıyor. UB400 ise kullanılacak gibi değil, 3 adım uzaklaşınca sürekli bağlantısı kopuyor her şeyin.

Anladım, gamepad de stick drift olunca benzer davranabiliyor ama başka cihazlarda da oluyor sanırım. Alıcıyı kasanın arkasına takmadığınızı varsayıyorum eğer öyle ise ön tarafa takıp kullanmayı deneyin ya da bir usb uzatma kablosu ile tv nin üst kısmına falan sabitleyerek deneyebilirsiniz. Geçmişte farklı cihazlarda deneyip verim aldığım çözümlerden.

Anladım, gamepad de stick drift olunca benzer davranabiliyor ama başka cihazlarda da oluyor sanırım. Alıcıyı kasanın arkasına takmadığınızı varsayıyorum eğer öyle ise ön tarafa takıp kullanmayı deneyin ya da bir usb uzatma kablosu ile tv nin üst kısmına falan sabitleyerek deneyebilirsiniz. Geçmişte farklı cihazlarda deneyip verim aldığım çözümlerden.
Yok hocam gamepadde sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü yakın mesafede hiçbir sorun yok. Usb uzatma işini deneyebilirim ancak bu sefer de bilgisayarın başında otururken sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Siz ve yukarıdaki arkadaşın tavsiye ettiği Dark veya TP-Link modellerinden birine bir şans vermeyi düşünüyorum. Bu da çözmezse sorunu artık uzatma ile uygun bir nokta belirlerim diye düşünüyorum.

Selamlar herkese, @Laktozsuz Süt arkadaşımızın önerdiği TP-Link UB500 Plus marka ve modele sahip BlueTooth adaptörünü satın alarak konuda belirttiğim sorunlarımdan kurtulmuş bulunmaktayım. Adaptörün kendi sitesindeki driverları kurunca kusursuz bir şekilde salonun her yerinden (5 metre engelsiz maksimum mesafe) DualSense kontrolcüm çekmeye başladı. Benzer sorun yaşayan arkadaşlara tavsiye olunur. Farklı odalardan kullanım henüz denemedim, ihtiyacı olan arkadaşlar yazarsa deneyip tecrübelerimi paylaşabilirim. Herkese iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı