DualSense vs Xbox 9. nesil gamepad

kanisd

Decapat
Yer
Gaziantep/Türkiye
PS kollarının tasarımına alışığım daha önce kullanmışlığım çok oldu, genel olarak bakarsak DualSense almayı düşünüyorum ancak PC için Xbox 9. nesil daha uygun ve güzel deniliyor ve şarj süresi de DualSense'den çok daha yüksek, bu yüzden kararsız kaldım, sizce hangisi daha iyi?

PS kollarının tasarımına alışığım daha önce kullanmışlığım çok oldu, genel olarak bakarsak DualSense almayı düşünüyorum ancak PC için Xbox 9. nesil daha uygun ve güzel deniliyor ve şarj süresi de DualSense'den çok daha yüksek, bu yüzden kararsız kaldım, sizce hangisi daha iyi?

Hocam Xbox 9. nesil normal pille çalışıyor şarj süresi derken neyi kastettiniz?

PC için Xbox kontrolcüsü en doğru seçim olur. Hiçbir kısıtlama yok tak çalıştır, tüm oyunlarda titreşim geri bildirimi çalışıyor.

Ama, oyunları sadece Steam'den oynayacaksanız DualSense alabilirsiniz. Steam PS kontrolcüleri için resmi destek sunuyor.

Hocam Xbox 9. nesil normal pille çalışıyor şarj süresi derken neyi kastettiniz?

Dediğiniz şeyi kastettim hocam kusura bakmayın, tek kullanımda ne kadar ömrü olduğunu.

PC için Xbox kontrolcüsü en doğru seçim olur. Hiçbir kısıtlama yok tak çalıştır, tüm oyunlarda titreşim geri bildirimi çalışıyor.

Ama, oyunları sadece Steam'den oynayacaksanız DualSense alabilirsiniz. Steam PS kontrolcüleri için resmi destek sunuyor.

Tüm oyunlarım Steam'de, muhtemelen gamepad ile Steam dışı oynayacağım tek oyun Rocket League olabilir.

Steam destek sunsa bile oyun kendi resmi destek sunmadığı sürece Steam yine gidip kontrol cihazını oyuna Xbox kolu gibi tanıtacak. Yani oynayacağı tüm oyunlar 2020 ve sonrasında çıkmadıysa yine Xbox tuş şemasına alışmak zorunda kalacak.

Steam destek sunsa bile oyun kendi resmi destek sunmadığı sürece Steam yine gidip kontrol cihazını oyuna Xbox kolu gibi tanıtacak. Yani oynayacağı tüm oyunlar 2020 ve sonrasında çıkmadıysa yine Xbox tuş şemasına alışmak zorunda kalacak.
Hayır, Steam PS kontrolcülerinin şemalarına özel kontrol sağlıyor. Steam ayarından görebilirsiniz. Hatta kontrolcülerin ledlerini dahi özelleştirebiliyoruz. Xbox için ayrı, Dualshock 4 için ayrı, DualSense için ayrı şema indiriliyor.

Hayır, Steam PS kontrolcülerinin şemalarına özel kontrol sağlıyor. Steam ayarından görebilirsiniz. Hatta kontrolcülerin ledlerini dahi özelleştirebiliyoruz. Xbox için ayrı, Dualshock 4 için ayrı, DualSense için ayrı şema indiriliyor.
Bunları biliyorum ben. Benim bahsettiğim şey bu değil. Benim dediğim şey evet, Steam desteklediği kontrol cihazları için oyuna özel şema indiriyor ama eğer oyunda saf Dualsense desteği yoksa kontrol cihazını oyuna Xbox kolu gibi tanıtarak şemayı oyuna uyduruyor. Yani sen gidip 2005'te çıkan Bully'i oyun kolu ile oynamak istediğinde "Ama hayır, Steam Dualsense için şema indiriyor." demen bir işe yaramıyor. Steam o şemayı oyuna kolu Xbox kolu gibi tanıtarak uyduruyor. Diğer türlü 2005'te çıkan oyun Dualsense desteklemeyeceği için bir şey yapamıyor. Yıllardır takılmış milletin ağzına Steam Input'ta Steam Input diye, çok üstün bir teknoloji sanılıp duruyor. Halbuki olay en başta oyunda bitiyor. Gerçi o kadar eskiye gitmeye bile gerek yok, tak bakayım GTA Trilogy Definitive Edition'da Dualsense. Kolu oyuna Xbox kolu gibi tanıtmadan oynayabiliyor musun görelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı