Çözüldü DualShock 4 Bluetooth bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

piyanist34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 3 ay once 2.el DualShock 4 gamepad almıştım. Bir problemi yoktu. Ama şu anda Bluetooth ile bağlanmıyor. Birdenbire oldu. Daha oncesinde nadir kopmalar oluyordu.

Simdi PS ve share tusuna basıyorum beyaz isik yanip sonuyor. Ekranda Wireless controler kurulumu icin dokunun diyor. İzin ver diyorum. Bekliyor bir sure sonra kol kapanıyor. Bağlantı basarili diyor ama kol kapanmis oluyor.

Otomatik olarak bir kurulum gözükmüyor. Resetledim olmadı Bluetooth adaptorunu baska USB slotuna taktim olmadı sürücü kaldirdim yukledim olmadi.

Bluetooth adaptoru telefonu monitöru görünüyor. Adaptorde problem yok gibi.

Ama gamepadi telefon veya monitörün bluetoothuda gormuyor.

Sarja takiyorum. DS4 programinda %100 diyor. Şarjda turuncu yanıyor sonra sönüyor.

Acaba bataryada mi yoksa gamepad Bluetooth modulunde mi problem var.

Bu arada USB kablo ile baglayinca çalışıyor.

Çözüm
Bluetooth ile bağlanmama sorununun nedeni, büyük ihtimalle gamepad’in Bluetooth modülünde bir arıza olabilir. USB ile bağlanabiliyor olmanız, Bluetooth modülünün sorunlu olduğunu gösteriyor. Öncelikle PS ve Share tuşlarına aynı anda basarak bağlantıyı başlatmayı deneyin. Ayrıca gamepad’i resetlemeyi unutmayın, arkasındaki küçük reset düğmesine basarak sıfırlayabilirsiniz. Farklı bir Bluetooth adaptörü kullanmayı da deneyebilirsiniz, çünkü adaptörle uyumsuzluk olabilir. Bataryanın da arızalı olma ihtimali var, bu yüzden bataryayı kontrol etmekte fayda var. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, Bluetooth modülünde donanım problemi olabilir hocam.
Bluetooth ile bağlanmama sorununun nedeni, büyük ihtimalle gamepad’in Bluetooth modülünde bir arıza olabilir. USB ile bağlanabiliyor olmanız, Bluetooth modülünün sorunlu olduğunu gösteriyor. Öncelikle PS ve Share tuşlarına aynı anda basarak bağlantıyı başlatmayı deneyin. Ayrıca gamepad’i resetlemeyi unutmayın, arkasındaki küçük reset düğmesine basarak sıfırlayabilirsiniz. Farklı bir Bluetooth adaptörü kullanmayı da deneyebilirsiniz, çünkü adaptörle uyumsuzluk olabilir. Bataryanın da arızalı olma ihtimali var, bu yüzden bataryayı kontrol etmekte fayda var. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, Bluetooth modülünde donanım problemi olabilir hocam.

Çözüm

Hepsini denemistim. PS tuşu ile share tusuna bastim düzelmedi sonra bir yerde bir yerde bilgi buldum PS shareye bastiktan sonra share options tusuna bastim.

İsik taramalı gibi yandi ve telefon buldu. Ama PC bulmadi. Bluetooth modulu csr 4.0'di telefon veya baska bir şey bağlaniyor ama gamepad bağlanmıyordu.

Eskiden baglansa bile arada kopuyordu. Veya 2 metre mesafeden çekmiyordu.

Gittim mediamarkdan TP ub 500 5.3 Bluetooth modul aldim, sonra sorun duzeldi. Demek ki uyumsuzluk vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…