DualShock 4 mü, F710 mu?

Primearc

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Matrix
Bu ikisini düşünüyorum. Sorularım şunlar:

❓DualShock 4 Windows 10'a bağlanılabiliyor mu? Bağlanıyorsa kablolu mu bağlanıyor kablosuz mu? Bağlantı ne kadar sağlıklı (Gecikme, bağlantı kopması ne kadar?)

❓Pil ömürü hangisinin iyi? (F710 için standart Duracell piller göz önüne alınsın.)

❓Malzeme kalitesi hangisinin daha iyi?

❓İç donanımları hangisinin daha iyi? (Titreşim motorları vs.)

Cevaplarınızın objektif olması benim doğru seçimi yapmama daha da yaklaştıracaktır. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
DS4 Windows 10'a hem kablolu hem kablosuz bağlanıyor. Steam'deki oyunlar için ek uygulamaya gerek yok. Epic'i hiç denemedim. Olmasa bile "DS4Windows" uygulaması ile sıkıntısız bağlayabiliyorsunuz. Gecikme bağlantı kopması vs yok. Kalanını bilmiyorum çünkü F710 kullanmadım.

Fiyat konusunda F710 daha avantajlı, üstelik bir çok cihazla desteği var. Pil konusunda da standart bir kullanımda 1 ay ömrü olduğu söylenmiş. İncelemelerden anladığım kadarıyla titreşim motorlarını beğeniyorlar. Malzeme kalitesini de öyle. Sanırım bunu alacağım.

Fiyat konusunda F710 daha avantajlı, üstelik bir çok cihazla desteği var. Pil konusunda da standart bir kullanımda 1 ay ömrü olduğu söylenmiş. İncelemelerden anladığım kadarıyla titreşim motorlarını beğeniyorlar. Malzeme kalitesini de öyle. Sanırım bunu alacağım.
F710 kullanıcısıyım, gayet güzel ürün ama pil konusu can sıkıyor. Şarjlı olsaymış daha iyi olurmuş, yine de pil ömrü oldukça uzun.

Ergonomik açıdan DS4 çok daha iyi bir kontrolcü. F710 kanımca çok rahatsız edici. Hiç rahat edemedim. Xbox kontrolcüsü favorimdir ama ikisi arasında kaldı iseniz DS4 derim.

- F710 tombul. Özellikle ellerinizi "dayadığınız" kısım. Kontrolcüyü kavramak yerine elinizi dayıyorsunuz, ciddiyim.
- Triggerlar hafif, "basma hissiyatı" çok zayıf. O sebeple hiç tatmin edici değil.
- Titreşim... mieh. Hiç aklımda bile kalmamış nasıl titrediği. Normal. Titriyor sadece.
- Ağır. Cidden diğer kontrolcülere nazaran bir ağırlığı var. Uzun yıllar sonra elime aldım geçen, hiç özlememişim kontrolcüyü. Uzun süre nasıl oyun oynamışım bununla, dedim.

F710'u neden hala üretiyorlar anlamış değilim, tasarımının kesinlikle güncellenmesi gerekiyor.
Kullanıp sevene saygım sonsuz. Ağır olmasını, kontrolcünün tombul olmasını isteyenler olabilir. Malzeme kalitesi bana kötü gelmemişti, arka yüzeyinin hissiyatı güzeldi. DS4 ile yarışabileceğini pek sanmıyorum.

Diğer sorulara arkadaşlar yanıt vermiş, ergonomik bir yorum da yapmak istedim.

Önerim Xbox One kontrolcüsüdür dediğim gibi ancak DS4 mü F710 mu derseniz şüphesiz DS4 derim.

düzeltme sebepleri: yazı düzeni değiştirildi, yazım ve noktalama hataları giderildi. objektif ek bilgiler eklendi.

Son düzenleme:
Bu ikisini düşünüyorum. Sorularım şunlar:

❓Dualshock 4 Windows 10'a bağlanılabiliyor mu? Bağlanıyorsa kablolu mu bağlanıyor kablosuz mu? Bağlantı ne kadar sağlıklı (gecikme, bağlantı kopması ne kadar?)

❓Pil ömürü hangisinin iyi? (F710 için standart Duracell piller göz önüne alınsın.)

❓Malzeme kalitesi hangisinin daha iyi?

❓İç donanımları hangisinin daha iyi? (titreşim motorları vs.)

Cevaplarınızın objektif olması benim doğru seçimi yapmama daha da yaklaştıracaktır. Teşekkürler...

Aynı konuyu açmaya hazırlanıyordum ki bu konuyu gördüm:D ben de çok aradayım daha önce sadece DS4 kullandığım için pek de yorum yapamıyorum. Harbiden aradaki fiyat farkına değer mi ya da F710'da gayet yeterli bir kontrolcü mü diye. Söz gelimi aynı başlığa ben de cevaplar bekliyorum :)

Aynı konuyu açmaya hazırlanıyordum ki bu konuyu gördüm:D ben de çok aradayım daha önce sadece DS4 kullandığım için pek de yorum yapamıyorum. Harbiden aradaki fiyat farkına değer mi ya da F710'da gayet yeterli bir kontrolcü mü diye. Söz gelimi aynı başlığa ben de cevaplar bekliyorum :)
Açıkçası eline kaliteli bir kontrolcü aldığında anlıyorsun aradaki farkı. Xbox kontrolcüsü kullanınca ben ne kullanıyormuşum dedim. Gerekirse bir ay sonra alırım ama paramı biriktiririm bundan sonra.

DS4'ü almaya değer olarak görüyorum çünkü elime aldığımda (PS Cafe'de) bana verdiği hissiyat çok hoştu. Biraz elimde küçük kaldı ama ona rağmen rahat ettim. Ergonomik olarak başarılı. Tuşlar başta hafif gelmişti ama titreşim, bastığın kadar eylem yaşanması gibi unsurlarla tatmin seviyemi artırdı.

F710'da en sevdiğim şey butonlara basmak Tık tık sesi geliyor. Tetik tuşları ilk başta sert geliyor sonra hafifleşiyor gibi hatırlıyorum ama inan çok emin değilim.
F710'u kısaca iki kelime ile tanımlıyorum: "Tombul ve ağır".

DS4 aralarındaki en hafif veya belki de en ağırlığın en eşit dağıldığı kontrolcü olabilir bu arada.
DS4'ü sorunsuz bir şekilde (ülkede resmi olarak yok ama) PSNOW ile kullanabiliyorsun.

F710'un da hem X hem D modları var, Xbox kontrolcüsü desteklenmeyen bir oyunda D'ye alıyorsun ve bir anda çalışabiliyor. D modunda iken tuşlara atama yapmak mümkün oluyor sanırım. Kendince böyle bir artısı var ama günümüzde ne kadar fark yaratır? Bilemedim.

Kişisel düşünce:
Kontrolcü kullanırken tatmin olmalıyım. DS4 bana onu verdi. Ama rahatlık ve tuşlara basım hissiyatı olarak en dengelisinin Xbox olduğu kanısına vardım, kendim için. DS4'ün tuşları bana bir tık hafif geliyor mesela. Ama F710 çoğu anlamda arkada kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı