DualShock 4 orijinalligi nasıl anlaşılır?

Bütçenize bağlı. Bütçe el veriyorsa tabii ki bir Dualsense(PS5 kolu) ya da Xbox Series X Controller iyi olur.

Eğer bütçe el vermiyorsa şu rehber işinizi görür:
Bana amazon satın alma geçmişini yolladı şehir dışındaymış. Amazon sony satıcısından aldım diyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230825_141102_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230825_141102_WhatsApp.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 131
  • Screenshot_20230825_141049_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230825_141049_WhatsApp.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 135
  • Screenshot_20230825_141037_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230825_141037_WhatsApp.jpg
    83,5 KB · Görüntüleme: 133
Kutusu böyle olan orijinal kollarda var. Sony bir ara değiştirmişti kutu yapısın.

F710 çakma koldan iyidir fakat iyi bir kol değil.

Birebir replikalara bakacaksak PS tuşundan arkasındaki etikete kadar her şey aynı olabiliyor. Çakma olmadığını anlamanın en iyi yolu resmi satıcıdan almak.

Trendyol'daki en iyi çakma bile PS tuşuna bakarak belli olabiliyor. Arkadaki etiket de öyle. Birebir yapamazlar. Birebir yapsalar orijinal olur o zaten.

Bana Amazon satın alma geçmişini yolladı şehir dışındaymış. Amazon Sony satıcısından aldım diyor.

Şehir dışındaysa kutu farklılığı olabilir. PS tuşu veya etiketinin yakından fotoğrafını ister misiniz?

Kutusu böyle olan orijinal kollarda var. Sony bir ara değiştirmişti kutu yapısın.

Bu arada garanti sorgulama için birebir yapabiliyorlar barkodu. Barkod birebir olabilir ancak etiket birebir olamaz. Dediğim gibi en iyi çakmada bile PS tuşu ve etiketleri farklı oluyor. Baskı kalitesini iyi yapamazlar çünkü her şey birebir olursa zarara girer.

Trendyoldaki en iyi çakma bile PS tuşuna bakarak belli olabiliyor. Arkadaki etiket de öyle. Birebir yapamazlar. Birebir yapsalar orijinal olur o zaten.

Şehir dışındaysa kutu farklılığı olabilir. PS tuşu veya etiketinin yakından fotoğrafını ister misiniz?
Şehir dışında olduğu için yanında değilmis 3 4 güne dönüp bana mesaj atacak. O zaman yazarım buraya.

Şehir dışında olduğu için yanında değilmis 3 4 güne dönüp bana mesaj atacak. O zaman yazarım buraya.
Tamamdır. Bu süreçte ürünü almayın sakın. Orijinal olduğuna emin olalım bende yunanistandan almıştım aynı teknosada aldığınızda verilen koca A4 kağıttaki fatura gibi elime fatura vermişlerdi. Orijinal olduğuna eminim kendi kolumun yani. Baskı kalitesi ve tetik tuşları hiç sorun çıkarmadı bana.

@328914 benim bahsettiğim şey dış görünüş hocam. Dış görünüşte birebir kopyalayabildikleri gibi zarar da etmezler. Zaten çakma olma sebebi dış görünüşü değil kolun materyal kalitesi oluyor. Yoksa arkadaki etiketi birebir aynı yapmakta ne var? Mesela Dualsense'de o etiket kısmı direkt kolun üzerine işlenmiş durumda fakat Dualshock 4'te bir kağıttan ibaret. Kağıdı söküp kopyalamak zor değil. Ha PS tuşunda haklısınız. PS tuşunu birebir kopyalayabilen replikalar çok nadir görünüyor.
...tetik tuşları hiç sorun çıkarmadı bana.
Tetik tuşlarının problem çıkarmaması bir orijinallik göstergesi değil. Hem orijinal Dualshock 4'lerde hem de orijinal Dualsense'lerde yayı bozulan ya da gıcırdayan tetik problemi yaygın bir problem.

@328914 benim bahsettiğim şey dış görünüş hocam. Dış görünüşte birebir kopyalayabildikleri gibi zarar da etmezler. Zaten çakma olma sebebi dış görünüşü değil kolun materyal kalitesi oluyor. Yoksa arkadaki etiketi birebir aynı yapmakta ne var? Mesela Dualsense'de o etiket kısmı direkt kolun üzerine işlenmiş durumda fakat Dualshock 4'te bir kağıttan ibaret. Kağıdı söküp kopyalamak zor değil. Ha PS tuşunda haklısınız. PS tuşunu birebir kopyalayabilen replikalar çok nadir görünüyor.

Tetik tuşlarının problem çıkarmaması bir orijinallik göstergesi değil. Hem orijinal Dualshock 4'lerde hem de orijinal Dualsense'lerde yayı bozulan ya da gıcırdayan tetik problemi yaygın bir problem.
Yinede orijinal DualShock'daki tetiğe sahip olmuyorlar çakmalar. Arkadaşımda kırmızı replika bir DualShock 4 var benimkiyle karşılaştırana kadar orijinal sanıyordu kendininkini.
Bakın ben buradan aldım.
Aldığımda verilen faturamsı şey şuydu:
IMG_20230615_131518.jpg

Yinede orijinal DualShock'daki tetiğe sahip olmuyorlar çakmalar. Arkadaşımda kırmızı replika bir DualShock 4 var benimkiyle karşılaştırana kadar orijinal sanıyordu kendininkini.
Tetik kalitesi ve hassasiyeti anlamında laf yok hocam. Bırakın çakmaları Logitech F serisi veya Monster'lar bile iyi ve hassas tetiklere sahip olmuyor. Benim demeye çalıştığım şey tetiklerin bozulmaması veya sıkıntı çıkarmaması orijinallik göstergesi değil. Konu kaliteye gelecekse zaten dediğim gibi çakmaların ucuz olma sebebi zaten kalitesiz mal olması.

Tetik kalitesi ve hassasiyeti anlamında laf yok hocam. Bırakın çakmaları Logitech F serisi veya Monster'lar bile iyi ve hassas tetiklere sahip olmuyor. Benim demeye çalıştığım şey tetiklerin bozulmaması veya sıkıntı çıkarmaması orijinallik göstergesi değil. Konu kaliteye gelecekse zaten dediğim gibi çakmaların ucuz olma sebebi zaten kalitesiz mal olması.
Orijinal gibi kakalayıp çakma ürün satan insanlardan nefret ediyorum.

F710 hakkında forumda şikayet eden sayısı fazlaydı. Forumdaki konulara bakın biri F710'dan daha iyi olduğunu söylediği bir kol göstermişti.
Bendeki orijinal DualShock:
Eki Görüntüle 1916666Eki Görüntüle 1916667
Şu PS tuşunun parlaklığından bile anlayabilirsin çakma olduğunu. (attığınız fotoğraftakinin) orijinal DS'nin baskı kalitesi daha iyi ve PS tuşu daha parlak.

Orijinal kola sahibim ancak dediğiniz şey maalesef çakmalarda da olabiliyor. Daha çok kutusundan, PS tuşundan ve arkasındaki etiketten belli olur ne olduğu.

Hocam bende bugün DS2 kol aldım resmini atsam bakar mısınız orijinal mi diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı