DualShock 4 tuşları PC'de çoğu oyunda Xbox Controller olarak görünüyor

The Theseus

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
7.112
Çözümler
11
Yer
Nevşehir
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda DS4 aldım, aşina olduğum, kullanımı ve şarjlı olması bana daha uygun geldiği için. Neyse Far Cry 3 oyununda DS4 Windows programından default ayarlarda kol kusursuz çalışıyor lakin tuşlar Xbox Controller olarak görünüyor. DS4 W üzerinden kolu DS4 olarak seçersem kolu görmüyor. Bazı oyunlarda GoW mesela DS4 olarak seçersem tuşlar DS4 olarak görünüyor. Sorum şu bu olay denediğim çoğu oyunda sıkıntı yaratıyor bana, bunun bir ayarı farklı bir uygulaması vs var mıdır, oyunun içine bir dosya atıp tuşları DS4 olarak algılatabilsin gibi? Yoksa bu normal de DS4 tuşları mı aykırı oluyor anladınız sanıyorum. Teşekkürler şimdiden.
 
Bu videoya bakın. Fakat çoğu oyunda Xbox tuş dizilimini göreceksiniz yapacak bir şey yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu genel bir durum, çoğu oyun kontrol dizilimi olarak Xbox kontrolcüsünü benimsemiş durumda bir hata veya sorun değil bu yani. Buna alışmak dışında çoğu oyun için çözüm yok.
 
Benim için de aynısı geçerli. Aynı ürünü aynı program aracılığıyla bağlıyorum. Fifa 2022'de bazen bir şekilde Playstation kolu olarak görüyor, ama çok kurcaladığımdan nereden yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Ama kesinlikle çok güzel çalışıyor tüm fonksiyonları hem kablolu hem de Bluetooth bağlantı ile. Genelde Xbox kollar PC kullanımı için özellikle destek verdiğinden oyunlarda da ayalar kısmında PS kolu için seçenekler çıkmaması normal. Biz harici bir yazılımla kandırmaca yapıyoruz çünkü bir nevi :) Ama kesinlikle değiyor. Kuzenimden hacıladığım PS kol ile çoğu piyasadaki koldan çok daha iyi performans alıyorum PC'de.

36.jpg
 
Xbox tuşlarını ezberlemek zorundasın maalesef sistemi böyle kurmuşlar. Kaç senedir DS4 ile PC de oyun oynarım Xbox kumanda tuşlarını ezberledim hiç Xbox kumandası kullanmadan.

Ne ezberlemesi 10 tane tuş yok bazıları da aynı gibi zaten.
 
Ben bu sorunu her format sonrası yaşıyordum ve çözüyordum ama nasıl yapıldığını unuttum artık Xbox tuşlarına talim ediyorum. Üzücü. Tekrardan çözebilirsem mutlaka paylaşacağım. Hatırladığım DS4Windows uygulaması ve Steam ayarlarını kurcalayarak bu sorunun üstesinden geliyordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı