Ducati Monster 696 alınır mı?

FizZers

Megapat
Daha fazla  
Daha önce motoru canlı olarak maalesef hiç görmedim, fakat resimlerini ve videolarını izledikçe aşırı hoşuma giden bir model. Ancak yaşından, bakım masraflarından, yedek parça temininin zorluğundan ve fiyatından dolayı arkadaşlarım kesinlikle uzak durmam gerektiğini söylüyor.

Daha önce kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar, siz olsanız ne yapardınız?

Benim aklımda, 200 bin civarına alıp desmo bakımı, yeni lastikler, sigorta vs. derken toplamda 250-270 bin civarına denk getirip kullanmak var. Ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.

Daha önce motoru canlı olarak maalesef hiç görmedim, fakat resimlerini ve videolarını izledikçe aşırı hoşuma giden bir model. Ancak yaşından, bakım masraflarından, yedek parça temininin zorluğundan ve fiyatından dolayı arkadaşlarım kesinlikle uzak durmam gerektiğini söylüyor.

Daha önce kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar, siz olsanız ne yapardınız?

Benim aklımda, 200 bin civarına alıp desmo bakımı, yeni lastikler, sigorta vs. derken toplamda 250-270 bin civarına denk getirip kullanmak var. Ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.

Türkiye'de iyi ustasını bulamazsın baştan söyleyeyim bafır ın bu motosiklet üzerindeki videolarına göz atmanı öneririm. motorsikletin videosu

Bence zor bir motosiklet. Paran ve ustan varsa kafan rahat olur. Diğer türlüsü hep bir zorluk.
Çok param yok tabii başlangıçta bakımlarını iyi yaptıktan sonra rutin bakımları asla kaçırmam. Fakat ortalama ne kadar gider bilmiyorum. Sizce ortalama maliyet ne olur?

Türkiye'de iyi ustasını bulamazsın baştan söyleyeyim bafır ın bu motosiklet üzerindeki videolarına göz atmanı öneririm. motorsikletin videosu
Seriyi izlemiştim. Konya'da yaşıyorum fakat İstanbul'a falan da gidebilirim ağır bakımlar için vs o sorun olmaz bana. Sadece ne kadar mantıklı olur onu bilmek daha faydalı olur benim açımdan.

Sonuç olarak alacağın zevke bence değer ama satarken biraz zarar edebilirsin. Aslında böyle fikirler hoşuma gidiyor ve neden olmasın ki diyorum. Herkesin (alabilenin) r25 alıp geçtiği ülkede.

Sigorta ve lastiği masraftan saymayalım, hangi motoru alırsan al bu masraf yapılacak zaten.
696 almanın cüzdanına en büyük etkisi 50k civarı desmo bakımı olacaktır.
Motoru da 200 değil 220'ye buldun diyelim, + desmo ile yaklaşık 270-280'e gelecek.
Haliyle japon muadillerine göre fiyat avantajını kaybediyor.
Bu yüzden tercihim japon olurdu, desmo parça cart curt derdi yok.
En basitinden CB650F bakabilirsin, sorunsuz ve 4 silindir.

Son düzenleme:
Çift silindir 80HP makine hava soğutmalı, şehir içinde cayır cayır 100 derece üstü seyreder. Eski bir motor bakım işletim maliyetleri sizi bezdirecektir ayrıca teknoloji 0. Yarın öbür gün motor yese rektefe istese usta bulmak da zor parça bulmak da zor. GSX-S750, Z650, Street Triple 765R, Tracer 7 bakabilirsiniz.

Çok kaliteli fakat ülkemizde maalesef parçası çok çok nadir bulunur ayrıca servisleri bakımları çok pahalıdır ayrıca ülkemizde v motordan anlayan adamakıllı ustalar çok az. Hele hele Ducati gibi karmaşık detaylı motorlardan anlayan bir elin parmağını geçmez. 200 bin liraya zaten alacağın büyük hacimli motorlar genelde hatta tamamen mekanik olarak yorgun veya bitmiş saatli bomba misali miladı dolmuş motorlardır. Son bütçenizi belirtin ona göre öneriler için yardımcı olayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı