DuckDuckGo Arama Motorunu Kullanmanız İçin 10 Sebep

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
DuckDuckGo Arama Motorunu Kullanmanız İçin 10 Sebep
Gizliliğe önem veren alternatif arama motoru DuckDuckGo’yu Google yerine kullanmanız için geçerli 10 sebebi bu yazımızda bulabilirsiniz. 1. DuckDuckGo Kullanıcıları Takip Etmez Arama motorlarıyla düşünmeden tıbbi, finansal, kişisel birçok bilgiyi paylaşıyorsunuz. Tüm bu bilgilerin gizli olması gerekiyor. Ancak Google üzerinde aramalarınız takip ediliyor, işleniyor ve veri profili olarak reklam şirketlerine satılıyor. Bu şirketler de bu […]

Devamı: DuckDuckGo Arama Motorunu Kullanmanız İçin 10 Sebep
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ben de kullanıyorum fakat geliştirilmesi gerekiyor. Bazı aradığım şeyleri Google şak diye en başta gösterirken DuckDuckGo daha aşağılarda gösteriyor. Üstelik bazı siteler link sistemlerini yenilediğinden DuckDuckGo eski link sistemine göre sayfayı açıyor ve aradığım şey çıkmıyor, Google ise sorunsuzca açıyor. Üstelik resimle arama seçeneği de yok. Umarım zamanla çok daha iyi yerlere gelirler.

Ben de kullanıyorum fakat geliştirilmesi gerekiyor. Bazı aradığım şeyleri Google şak diye en başta gösterirken DuckDuckGo daha aşağılarda gösteriyor. Üstelik bazı siteler link sistemlerini yenilediğinden DuckDuckGo eski link sistemine göre sayfayı açıyor ve aradığım şey çıkmıyor, Google ise sorunsuzca açıyor. Üstelik resimle arama seçeneği de yok. Umarım zamanla çok daha iyi yerlere gelirler.
Opera için kullanmak istiyorum da sanırım eklenti tarzında bir şey. Bilginiz var ise yardımcı olabilir misiniz, internette düzgün türkçe bulamadım.

Arama motorunu kullanmak için adresine girmeniz yeterli. Adres çubuğuna sağ tıklayıp arama motorlarını yönetme seçeneğini kullanarak varsayılan arama motorunuz olarak da değiştirebilirsiniz. Eklenti ise gizliliğinizi korumak için ziyaret ettiğiniz sitelerdeki izleyicileri devre dışı bırakıyor. Eklentiyi ise kullandığınız tarayıcının eklenti mağazasından yükleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı