Ducky One 3 SF alınır mı?

Daha uyguna Gateron Pro switch, kablosuz özelliği de olan, hot swappable ve hatta gasket mount Epomaker EK68 veya TH66 varken ben tercih etmezdim ama TR layout isterseniz alabilirsiniz.

https://www.amazon.com.tr/EPOMAKER-Swappable-klavyesi-aydınlatması-flamingo/dp/B0BS18JCZ6

Amazon.com.tr

Yine Ducky ve TR layout olarak şu model de var daha uyguna ama sizin attığınız SF modeliyken bu Mini modeliymiş. Farkı nedir bilmiyorum.

Daha uyguna Gateron Pro switch, kablosuz özelliği de olan, hot swappable ve hatta gasket mount Epomaker EK68 veya TH66 varken ben tercih etmezdim ama TR layout isterseniz alabilirsiniz.

https://www.amazon.com.tr/EPOMAKER-Swappable-klavyesi-aydınlatması-flamingo/dp/B0BS18JCZ6

Amazon.com.tr

Yine Ducky ve TR layout olarak şu model de var daha uyguna ama sizin attığınız SF modeliyken bu Mini modeliymiş. Farkı nedir bilmiyorum.

Aalarındaki tek fark bildiğim kadarı ile birinin %60 diğerinin %65 olması.

Amazon.com.tr

Ducky one 3 zaten cherry Mx internette baktığım zaman geneli cherry lerin gateronlardan daha iyi olduğunu söylüyor . Hot swap özelliği de var kablosuz konusuna gelince kablo klavyede beni şahsen çok rahatsız etmiyor ama kişiden kişiye değişir

Ducky one 3 zaten cherry Mx internette baktığım zaman geneli cherry lerin gateronlardan daha iyi olduğunu söylüyor . Hot swap özelliği de var kablosuz konusuna gelince kablo klavyede beni şahsen çok rahatsız etmiyor ama kişiden kişiye değişir

Cherry'nin daha iyi olması konusu tamamen öznel. Aktivasyon mesafeleri switch özelinde bakıldığında (Cherry Red vs Gateron Red) zaten aynı, dolayısıyla hissiyat, dayanıklılık, sessizlik gibi faktörler devreye giriyor. Gateron switchler daha akıcı bir kullanım deneyimi sunar, daha smooth bir hissiyatı vardır, buna kıyasla Cherry switchlerde sürtünme hissiyatı olur, bu da Cherry switchleri daha sesli yapar. Gateron switchlerin ömrü Cherry switchlere kıyasla daha kısadır ama daha ucuzdur. Zaten yukarıda attığım gibi hot swap özellikli bir klavye alırsanız switchlerin bozulması konusunu kafaya takmazsınız, bozulan switch'in yerine yenisini takar devam edersiniz.

Ayrıca Gateron Pro serisinde switchler prelubed yani fabrikada yağlanmış olarak gelir. Cherry switchlerde ise prelubed olanlarını bulmak zordur.

Cherry'nin daha iyi olması konusu tamamen öznel. Aktivasyon mesafeleri Switch özelinde bakıldığında (Cherry Red vs Gateron Red) zaten aynı, dolayısıyla hissiyat, dayanıklılık, sessizlik gibi faktörler devreye giriyor. Gateron Switch'ler daha akıcı bir kullanım deneyimi sunar, daha smooth bir hissiyatı vardır, buna kıyasla Cherry Switch'lerde sürtünme hissiyatı olur, bu da Cherry Switch'leri daha sesli yapar. Gateron Switch'lerin ömrü Cherry Switch'lere kıyasla daha kısadır ama daha ucuzdur. Zaten yukarıda attığım gibi hot swap özellikli bir klavye alırsanız Switch'lerin bozulması konusunu kafaya takmazsınız, bozulan Switch'in yerine yenisini takar devam edersiniz.

Ayrıca Gateron Pro serisinde Switch'ler prelubed yani fabrikada yağlanmış olarak gelir. Cherry Switch'lerde ise prelubed olanlarını bulmak zordur.

Hocam bir de ek bir şey soracağım şimdi yay sesi falan olmaz değil mi Cherry brownlarda. önceden çok uğraştırdı yay sesi

@deMarc ducky one 3 de bir de silent red switch var. Daha mı sessiz? Bende gamepower saber red switch klavye var özellikle gece oyn oynamak işkence oluyor ses den dolayı

Silent Red'in özelliği daha sessiz olması evet ama Cherry switchlerdeki o sürtünme hissi Silent'larda da var mı bilemiyorum, bunlar genelde deneyerek gözlemlenebilen detaylar. Cherry'de Silent Red'i de öyle mağazada bulup deneme imkanı pek olmaz Türkiye'de. Fakat Gamepower'ın Red switchiyle Ducky'nin veya Ducky seviyesi bir klavyenin standart Red switchini bile kıyaslamak doğru olmaz. Ses konusunda bir dolu faktör var; sesi emen köpükler, silikon tabanlıklar, klavyenin mount şekli, switch'in kalitesi, kullanılan lube vs. Ducky daha global bir marka, eminim ki çoğu bileşeni daha kalitelidir haliyle Silent olmayan Red modeli bile Gamepower'dan sessizdir, Silent Red daha da sessiz olur. Fakat ses sizin için o kadar önemliyse zaten mekanik tercih etmeyin, gülün dikeni bu neticede, sevenlerin birçoğu sırf sesi için seviyor bu klavyeleri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamanlı link atıyorum üstte direkt Silent Red'in sesini duyabilirsiniz ama dediğim gibi çok faktör var sesin şiddetini belirleyen. Mesela burada dört Linear switch'te de o bahsettiğim sürtünme sesi hışırtı gibi geliyor kulağa, Cherry switchlerin bir özelliği o ses. Gateron Pro switch'te o ses bu kadar belirgin değildir.

@deMarc gateron pro switch de sessiz olan hangisi peki yellow olan mı? Ducky tercih etmemdeki amaç Türkçe karakterlerin oluşu sadece oyun amaçlı olmayacak yazışma da yapıyorum. Ama sessiz de olmalı. Sonuçta ducky de hot swap. Switchler değişebilir. O yüzden sizden bilgi istemekteyim. Amacım zamanınızı çalmak değil.

@deMarc gateron pro switch de sessiz olan hangisi peki yellow olan mı? Ducky tercih etmemdeki amaç Türkçe karakterlerin oluşu sadece oyun amaçlı olmayacak yazışma da yapıyorum. Ama sessiz de olmalı. Sonuçta ducky de hot swap. Switchler değişebilir. O yüzden sizden bilgi istemekteyim. Amacım zamanınızı çalmak değil.

Estağfurullah hocam ne zamanı çalması. Bilgim dahilinde fikir verebilirsem ne mutlu.

Genel olarak zaten sessiz switch Linear’dir, Gateron, Kailh, Cherry fark etmez. Gateron’un en sessiz switchleri Silent serisi Linear switchleri. Silent Red veya Silent Yellow tercih edebilirsiniz ama bence Ducky’nin Silent Red switchi sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. En fazla biraz skretching yani videoda duyduğunuz o sürtünme sesi olur o kadarı da normal bence. Hatta lube yaparak onu da daha azaltabilirsiniz, alternatif olarak dampening foam kullanabilirsiniz, hot swap’ın güzel yanı bu zaten; sesini, hissiyatını beğenmediğiniz klavyeyi satmak zorunda kalmıyor, istediğiniz hale getirebiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı