Dün Yarin Olsaydi

Beyin biraz zor basmış olsa da evet pazartesi oluyor. Anlamayan arkadaşlar için de açıklayabiliriz.
Önce pazardan(bugün) yola çıkalım. Dün cumartesi oluyor, biz yarın olduğunu varsayacağız. Yarın cumartesi ve bugün de cuma olmuş oluyor. Pazardan yola çıkarak cumaya ulaştık. 2 gün öncesini bulduğumuza göre mantık yoluyla pazartesi gününe bunu yaparsak cumartesi gününü buluruz.

Acikcasi ben pek kafa yormadim ama facebook'da herkes baska söylüyor

Ne diyecegimi bilemedim.

Soyle dusununce kolaylikla bulunabiliyor.

Gercekte,

Dun=Pazar,
Bugun=Pazartesi
Yarin= Sali olsun.

Dun(Pazar) yarin olsaydi bugun Cumartesi olurdu. Denklem saglamis oldu. Yani kisi bunu gercekte Pazartesi gunu soylemis.

Anlamayanlara açıklama yapayım.

Dün yarın olsaydı, bugün Cumartesi olurdu diyor. Yani x gününün dünü, y gününün yarını olsaydı, y günü Cumartesi olurdu diyor. Burada aradaki gün için de z günü tanımını verelim. Yani z günü = x gününün dünü.

y günü Cumartesi ise ve bugün z günü için dün olsaydı, o zaman z günü Pazar olurdu.

z günü de zaten x günü için dün olduğundan, x günü de Pazartesi oluyor.

Yani x günü, y gününden 2 gün sonrası oluyor. Ve bu da Pazartesi'ne denk geliyor.

Farkındayım, aklınız iyice karıştı. Ama anlayabilmenizin daha pratik bir yolu yok maalesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…