Dün Yarin Olsaydi

Makaleler
23
21768080_2036720576555925_4294291892144717665_n.jpg

Acayip acayip sorular. :)

Beyin biraz zor basmış olsa da evet pazartesi oluyor. :D Anlamayan arkadaşlar için de açıklayabiliriz.
Önce pazardan(bugün) yola çıkalım. Dün cumartesi oluyor, biz yarın olduğunu varsayacağız. Yarın cumartesi ve bugün de cuma olmuş oluyor. Pazardan yola çıkarak cumaya ulaştık. 2 gün öncesini bulduğumuza göre mantık yoluyla pazartesi gününe bunu yaparsak cumartesi gününü buluruz.

Beyin biraz zor basmış olsa da evet pazartesi oluyor. :D Anlamayan arkadaşlar için de açıklayabiliriz.
Önce pazardan(bugün) yola çıkalım. Dün cumartesi oluyor, biz yarın olduğunu varsayacağız. Yarın cumartesi ve bugün de cuma olmuş oluyor. Pazardan yola çıkarak cumaya ulaştık. 2 gün öncesini bulduğumuza göre mantık yoluyla pazartesi gününe bunu yaparsak cumartesi gününü buluruz.

Acikcasi ben pek kafa yormadim ama facebook'da herkes baska söylüyor :)

24.09.2017_164937.jpg 24.09.2017_164953.jpg 24.09.2017_165009.jpg 24.09.2017_165027.jpg 24.09.2017_165046.jpg

Ne diyecegimi bilemedim.

@Neşeli Enginar, iletinin linkini de paylaşır mısın?

@celeron1200, ne yazık ki bizim eğitim sistemimiz insanlara pratik zeka öğretmiyor ve insanlar kafadan işlem yaptığı zaman hataya düşüyor. Neyse bu konuya sistemi katmayacağım. Ülke cahillerle dolu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamayanlara açıklama yapayım.

Dün yarın olsaydı, bugün Cumartesi olurdu diyor. Yani x gününün dünü, y gününün yarını olsaydı, y günü Cumartesi olurdu diyor. Burada aradaki gün için de z günü tanımını verelim. Yani z günü = x gününün dünü.

y günü Cumartesi ise ve bugün z günü için dün olsaydı, o zaman z günü Pazar olurdu.

z günü de zaten x günü için dün olduğundan, x günü de Pazartesi oluyor.

Yani x günü, y gününden 2 gün sonrası oluyor. Ve bu da Pazartesi'ne denk geliyor. :uyku:

Farkındayım, aklınız iyice karıştı. Ama anlayabilmenizin daha pratik bir yolu yok maalesef. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı