Dünya belirli aralıklarla Güneş' ten uzaklaşıyor

kirkwahmet

Kilopat
Katılım
15 Kasım 2014
Mesajlar
113
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Solo Gitarist, Öğrenci
Dünya kendi yörüngesinde çok uzun yüzyıllarda bir Güneş' ten uzaklaşıp yakınlaşıyor. Bundan çok önceleri bildiğiniz üzere Buz Çağı yaşanmış. Bunun sebebi Dünya' nın yörüngesinin bir kısmının Güneş' ten yeterince uzak olmasıdır. Buz Çağı belki bizim bildiğimizden daha önce de yaşanmış olabilir ve tekrar yaşanacak biz görebilir miyiz bilemeyiz.

Biz şu an Güneş' e yakın olduğu zamanlardayız. İlerleyen zamanlarda daha ne kadar çok yakınlaşıp uzaklaşacağımızı bilmiyoruz. Belki sıcak bir devir geçiririz belki de soğuk. Ama şunu bilmeliyiz ki Buz Devri (eğer Dünya yok olmazsa) tekrar yaşanacak.
 
Bu zaten bilinen bir şey değil miydi? Ayrıca zaten Ay'da bizden belirli aralıklarla uzaklaşıyor ancak bunun bize bir etkisi var mıydı onu hatırlamıyorum.
 
Milankoviç Döngüsü olarak bilinen Yeryüzünün güneş etrafındaki yörüngesindeki ve kendi ekseninin eğimindeki değişmeler; Tektonik levhahareketleri göreceli konumlanma ve kıtasal yekün ile Yeryüzünü kaplayan okyanus örtüsündeki değişiklikler rüzgârların, okyanus akıntılarının, atmosfer akımlarının değişikliğine yol açmaktadır. Güneş enerjisi çıktısındaki farklılıklar; dünya-ay sistemindeki yörüngesel dinamikler ve nispeten genişmeteorlar ve süper yanardağ püskürmelerini içeren volkanik hareketler. Sebepler böyle sıralama bilir.
Yani tam olarak yörünge sapmaları değil. Ayrıca buzul cağı bundan 2.5 milyon yıl önce başladı ve 10-14 bin yıl önce bitti. Bizim görmemiz biraz zor. Zira o cağ tekrar gelirse çıkmak olanaksız.
 
Evet bizim görmemiz zor. Çünkü bizimki iyi diğer gezegenlere göre yörüngemiz. Daha yavaş olur bu işler. Mesela Plüton'un öyle bir yörüngesi var ki bazen Güneş'e Neptün'den daha yakın duruyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı