Dünya düz müdür?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence tepsidir üstünde de çaylar vardır .

Dünya düz değilse nasıl futbol oynanıyor?
İnanmayın böyle şeylere.

Şaka bir yana
Boyut meselesi başka birşey. Biz algı eşiğimize dahil olan uzay-zaman boyutlarında dünyanın yuvarlak olduğunu biliyoruz. "Aslında sonsuz boyut var" veya "en temel parçacık iki boyutlu" gibi hikayeler başka işler.

Hocam fizik okuyorsunuz galiba. Size biz aslında hologramız dediler mi? Tamamen meraktan soruyorum.

@BERWAR Evet Hocam, Tolga Uysal'dı adım. İsim değiştirme konusunda ismimi böyle yapabilir miyim diye sordum ve değiştirmek istemediğimi de belirtmiştim. Bir kaç gün sonra değiştirmişler.

Gezegenin merkezinde bulunan çekirdeği sayesinde Dünya'nın neresine gidersek gidelim düşme, uçma gibi aktivitelerin olmayacağını idrak edemeyen kimseler bunlar. Biz dünyanın ortasındayız diyor adam, biz dünyanın üst kesimindeyiz ve uzayla aramızda bir kaç km var haberi yok.

Sadece bizim galaksimizde 100milyon yıldız var deniliyor. Bizim galaksimiz büyük bile değil bu arada. Günde 250milyon yıldızın oluştuğunu düşünüyoruz. 100trilyon yıldızlı galaksi de bulduk bu arada. Sonsuz sayıda yıldız ve galaksi olduğunu düşünürsek bu sonsuz evrende sadece gözlemlenebilen evrenin içinde bile akıllı yaşam formu olma ihtimali çok yüksek. Şöyle bir durum var ama, şu an 65 milyon ışık yılı uzaklığından bize bakan bir akıllı yaşam formu olsaydı, dinozorları görüyor olurdu. Bizim de teleskoplarımızın yıllarca topladığı ışıklar, o gezegenlerin daha evrimleşmediği döneme ait olabilir mi?

Şu an hala daha solucan deliklerinin gerçek olduğu tartışılıyor. Kimisi diyor ki; gözle görülemeyecek kadar küçükler, olduğu yeri tespit edip, oraya gidip orada massive boyutlarda bir güç kullanırsak solucan deliğini açabiliriz. O zaman yakıtımız da yaşam süremiz de başka gezegenlere gitmemize yeter.

Konuyu dağıttım, Nazi kaçar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…