Dünya gibi canlıların yaşadığı bir gezegen var mıdır?

Umarım vardır. Koskoca galaksiye kıyasla bir nokta kadar yer kaplayan gezegen sakinlerinin aynı galaksideki tek canlılar olduğu varsayımını düşününce ürpertici geliyor.

Olduğuna inanıyorum, ileride keşfettiğimiz gezegenlerde karşılaşacağımız canlılar olacak. Uzaydan çok okyanuslara kafa yormak gerekiyor bence.
Asil yaşamın okyanustan geldiğini düşünürsek bence de okyanuslar, evrene kıyas daha fazla bilgi barındırıyor. Okyanusları çözdüğümüz vakit Evrenide cozeriz.

Merhaba, iyi sosyaller. Benim teorim evrende dünya gibi gezegenler olduğu ve bu gezegenlerde yaşayan canlıların olduğu. Sizce bu olabilir mi?

Neden olmasın illa bir yerde yaşınacak bir gezegen oluşmuştur belki bizden daha gelişmişlerdir belki bizden gerilerdir.

Evrende yalnız olduğumuzu düşünmek, insanoğlunun ne kadar bencil bir varlık olduğunu ortaya koyuyor. Her şeyin sahibi olmaya o kadar alışmışız ki evrende yalnız olmadığımız fikrine bile tahammül edemiyoruz. Evren de diğer her şey gibi sadece bizim olmalı!

Çok müsait, evrende ki astronomik sayılar milyarlarca yaşanabilecek dünya benzeri gezegen olduğunu varsayarsak illa bizim karbon bazlı bir yaşam formu vardır bir yerlerde.

Hatta sadece karbon bazlı değil, silisyum gibi maddeler ile bir yaşam formu oluşması mümkün, belki de çok daha farklı formlar, belki de bizim bile keşfedemediğimiz türden elementler, madenler ve canlılar var. Hepsi bir köşede keşfedilmeyi bekliyor.

Bizim evrenimizde yoktur bence. Ben ölümden sonra başka evrenlerde hayat bulacagimiza inaniyorum. Hiçlik diye bir şeyi hayal edemedigimize göre hiçlik yoktur diye düşünüyorum.

Herkes bizim dışımızda canlılar olduğunu düşünüyor lakin ben düşünmüyorum. En azından bizim kadar gelişmiş canlılar yok. Mutlaka diğer gezegenlerin birinde canlı bir organizma veya hücre vardır

Milyarlarca ışık yılı genişliğinde evrenin içindeki yüz milyarlarca galaksi sisteminin her birinde milyarlarca başka yıldız ve gezegen sistemi var. Bu sayıları çarpın diyeceğim ama hesap makinelerinin hanesi yetmiyor. Güneşimiz gibi yaşama daha elverişli bir sistem oluşturabilecek G sınıfı yıldızların oranı %7-8 civarı diye biliyorum. Buna göre bile hesaplarsak muhtemel 2 septilyondan fazla bizim yıldızımızla aynı sınıfta yer alan yıldız sistemi var demektir.

Niye olmasın? Olmaması için hiçbir neden yok.

Merhaba, iyi Sosyaller. Benim teorim evrende Dünya gibi gezegenler olduğu ve bu gezegenlerde yaşayan canlıların olduğu. Sizce bu olabilir mi?
Hocam anca mikroskobik canlılar vardır. Gezegen olabilir ama içerisinde canlısı olmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…