Dünya'da halen iyi insanlar var mı?

Sizin sahip oldugunuz saçma bakış açısı ve faşistliğiniz sizi iyi bir insan yapmıyor öncelikle. Bunu büyük kininizi kırmak için söyledim. Ayrıca sizin şu anda bahsettiğiniz şeyler sadece Orta Doğu'da olmuyor. Şu an dünyanın çoğu yerinde bahsettiğin şeyler zaten oluyor. Ayrıca demişsinki Belçika'lı kız falan. Okumadım bile çünkü oraya giden türkler kötü insansa koca Orta Doğu kötü olmuyor. Şimdi genelleme yapacak olursak sen Orta Doğu'da olan şeyleri daha yakından gördüğünden dolayı tek kötü yeri orası sanıyorsun. Oysaki dünayada çoğu yerde bu tür şeyler var ve biz şahitlik etmedigimizden sadece kendi ırkımızı kötüluyoruz.

Bunu sen mi belirliyorsun? Vatana, millete katkı vermeyen kötü biri mi oluyor? Affedersinde gram umurumda değil bu millet. Benim geleceğimle oynayan insanlara neden katkım olsun?

Bunu ben belirlemiyorum. Bana göre vatana millete katkısı olan benim için iyi insandır. Fakat asla etmeyene kötü demiyorum ben herkesi seven bir insanım sadece vatanına milletine katkı sağlayan insanlar için çalışan daha iyidir. Ayrıca tek sizin geleceğinizle oynanmıyor şu anda 1 yaşındaki çocuk bile büyük etkilenirken sadece siz etkilenmiyorsunuz. Ben şu an deniz askeri olarak görev yapıyorum ama hükümet bir gram umurumda değil. Ben şanlı tarihimiz şanlı kuruluşumuz ilelebet sürsün diye çalışıyorum.

İyi insan bence yapacağı hareketleri 3-4 kere sorgulayan insandır birini üzdü mü kırdı mı düşünen insandır şahsen çok iyi bir insan değilim ama bazen birini kıracak şeyleri çok iyi bilip sorgulamaya imkan tanır ona göre davranırım.

Ben iyi bir insan olduğumu söylemedim hiçbir zaman. Hatta gayet ırkçı bir insanım. Araplardan zerre haz etmem mesela. Bu vatanda neler çektiğimi bir ben bilirim bir de kardeşim gibi gördüğüm Freiburg'daki Alman dostum bilir ama her şeye rağmen yine de bu vatanı sever, düzelmesi için elimden geleni yaparım. Üslubuna dikkat et, gittiği yer hoş değil.

Koca Ortadoğu'da sadece Türkiye yok. Buraya gelen Arap mültecilerden ve onların kendi ülkelerinin hallerinden yola çıkarak genelleme yapabileceğime inanıyorum. Bizim ırkımızın bir sözü var milliyetçi dostum bilir misin bilmem: Ayıdan post Araptan dost olmaz. Senin inancına göre Araplar bozulduğu için son peygamber onlara iniyor değil mi? E 3 kutsal kitabın 3'ü de Ortadoğu bölgesinden çıktı. Bu Araplar hiçbir zaman mi düzgün insan olmadı o zaman? Osmanlıya ihanetlerine ne demeli?

Birincisi sen sanırım benim yazdığımı okumadın. Ben senin Arap nefretine bir şey demedim. Orta Doğu'daki milletleri sevmemene bir şey demedim. Sadece faşist olduğun tahmin edildiği için dedim. Simdi ben milliyetci degilim haberin olsun. Ve önceki mesajda dediğimi bir kez daha söylüyorum. Sen milletinde yaşanan şeyleri Orta Doğu'da yaşanan cahiliyeti yakından bildiğin için sana tek kötü yer orası geliyor. Bu cahiliyetin bende farkındayım emin ol. Ama bu tür şeyler sadece burada olmuyor her yerde var neredeyse. O yüzden sadece Orta Doğu'yu bildiğinizden dolayı tek kötü cahil yer orası demeyin Allah aşkına.

Ben Ortadoğu demişim mesajımda, Ortadoğu'nun da büyük kısmını Araplar oluşturuyor. Mesajıma itiraz eder bir üslupla cevap verdiğinde de doğal olarak bir şeyler demiş oluyorsun.

Kötü insan dünyanın her yerinde var, bunu biliyorum. Ben mesajımda zaten "Ortadoğu'da nesilleri tükeniyor" demişim, bunun anlamı ne? Gittikçe azalıyor demek. 10 yıl öncesine göre sence daha mı iyi toplumlar daha mı kötü? Ben Avrupa'da çok iyiler, ABD mükemmel demiyorum, Ortadoğu'da azalıyor diyorum. Sen bana karşı ön yargından direkt saldıracak açık arıyorsun. Kız kardeşimi tek başına markete gönderemez oldum bu ülkede, ne anlatıyorsun sen?

Arap dinine, kulturune, insanina kendini kaptirmis insan, benim icin kotu insandir. Kendi kulturunu kaybetmis, 1500 senedir kokenleri ta Antik Misir'a dayanan bir dine dusuncesizce iman etmis kisidir kotu insan. Ne yaparsan yap beyni yikanmis, kaybedilmis bir insandir artik.

Dolayisiyla evet semavi dinlere saygim yok. Inananlarina da saygim yok. Cunku en buyuk kotulugu yapiyorlar kendilerine. Binlerce yillik mitolojik ogelere "inanctir bu" diyerek saygi duyamam.

Tamam dediğinizi anladım. Tartısmayı uzatmanın manası yok eğer rahatsız edecek bir üslup kullandıysam kusura bakmayın. Son olarak size önerim büyük bir kin ve nefret beslemeyin insanlara. Ne yaparlarsa yapsınlar onlarda insandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…