Suriye'de iç savaş, Filistin'de İsrail çatışmaları, Yemen'de İran savaşı, Türkiye'de zaten açlıktan nefesi kokuyor insanların... Geçen Belçika'lı bir kızın konuşmasına denk geldim. Restoran tarzı dükkanları var. Kız Türkçe öğrenmeye çalışıyor bir yanda. Dükkana Türk aile gelince babası kızına ilgilenmesini türkçesini geliştirebileceğini söylüyor. Bu kız türklerin yanına gidip elinden geldiğince nazik, kibar servisler yapıyor yapmasına da bu Türk sanılan mahlukatlar yüzüne bakmıyor, garson veya pardon diye bile seslenmeden gel şunu al, bunu götür diye iyice kendilerini üstün görmeye başlıyor. Kız en son iyice morali bozulup babasından 1 tabak tatlı isterken bizimkiler duyunca bir anda "AAA'siz sahibin kızı mısınız? Çok pardon kusura bakmayın" diye bir anda insanlığa dönüyorlar. Kızın ilk tepkisi ise "evet de ne fark eder ki?" oluyor. İşte Avrupa bu, işte iyi insan bu. Bizde hala kast sistemi, kölelik/efendilik var.
Sizin sahip oldugunuz saçma bakış açısı ve faşistliğiniz sizi iyi bir insan yapmıyor öncelikle. Bunu büyük kininizi kırmak için söyledim. Ayrıca sizin şu anda bahsettiğiniz şeyler sadece Orta Doğu'da olmuyor. Şu an dünyanın çoğu yerinde bahsettiğin şeyler zaten oluyor. Ayrıca demişsinki Belçika'lı kız falan. Okumadım bile
Bunu sen mi belirliyorsun? Vatana, millete katkı vermeyen kötü biri mi oluyor? Affedersinde gram umurumda değil bu millet. Benim geleceğimle oynayan insanlara neden katkım olsun?
Bunu ben belirlemiyorum. Bana göre vatana millete katkısı olan benim için iyi insandır. Fakat asla etmeyene kötü demiyorum ben herkesi seven bir insanım sadece vatanına milletine katkı sağlayan insanlar için çalışan daha iyidir. Ayrıca tek sizin geleceğinizle oynanmıyor şu anda 1 yaşındaki çocuk bile büyük etkilenirken sadece siz etkilenmiyorsunuz. Ben şu an deniz askeri olarak görev yapıyorum ama hükümet bir gram umurumda değil. Ben şanlı tarihimiz şanlı kuruluşumuz ilelebet sürsün diye çalışıyorum.