Dünyada yalnızca 4 temel ulus var!

Hocam aslında bende yazarken az ırk yazdığımı fark ettim ancak hala görüşümün arkasındayım biraz daha araştıracağım.

Samiler kimdir?

Ulus siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğudur.
Irk ise insanlar için kullanıldığında, aynı soydan gelen, aynı dili konuşan topluluk demektir.
Çin kaynakları, Türklerin 7. yüzyılda soğdlarınkine benzer bir yazı dili kullanmış olduğunu kaydetmiştir. Göktürkçe ünlüler bakımından zengindir ama Sami dilleri bu açıdan zengin değildir. Bu dillerde seslilere pek ihtiyaç duyulmuyor. Kısaca coğrafi yakınlıktan ötürü diller konusunda benzerlik olsada türklerin farslardan gelmiş olma ihtimali çok düşük. Orta asyanın yerel kabilelerine komple türk denilmiş sonralardan birleşmişler vs. diye biliyorum.

Hocam aslında bende yazarken az ırk yazdığımı fark ettim ancak hala görüşümün arkasındayım biraz daha araştıracağım.
Görüşünüz sıkıntılı hocam, dil ailelerini araştırın anlarsınız. Ayrıca mitokondriyel Havva'ya da bakmanızı öneririm.

Hocam "sıkıntılı" derken.
Son derece eksik ve hataları var, ondan bahsediyorum. Germenlerin/Farsların da ayrı ayrı kökenleri var ayrıca. Bir de zannediyorum İrani halklar ile Farsları karıştırıyorsunuz. Yeni başlamış olabilirsiniz, normaldir.

Hocam bende bana hakaret ettiniz sandım. Sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…