Dünyada yalnızca 4 temel ulus var!

Deveye sormuşlar boynun neden eğri; nerem doğru ki, demiş. Soru yanlış bir kere, ulus dediğimiz kavram 300 sene önce tedavüle girdi. Yerine "ırk" deseniz o da olmaz, olsa olsa dilsel ve kültürel bir ortaklık çıkarabilirsiniz. Ki o da çıkmaz.
Cermenler, 2000 sene önce Danimarka'dan çıkıp Avrupa'nın altını üstüne getirdiler, Roma'nın Kuzeybatı sınırında medeniyeti yok ettiler adeta. Ancak Doğu Avrupa'ya falan yayılmadılar, Orta Avrupa'da (Avusturya) kaldılar. doğusunda Slavlar var, güneybatısında Latinler var. Güneydoğu'ya inin Grekler var. Ve hatta tüm bunlardan izole Basklar var.
İskitler homojen bir topluluk olarak adledilemez, daha çok bir göçebe konfederasyonuydu. İki tarafı vardı, Batı ve Doğu. Batı İskitleri İrani dilleri (Farsi değil) konuşuyorlardı, Doğu'daki tarafın ise bir bölümü İrani, bir bölümü de Türki dilleri konuşuyordu.
Samiler Kuzey Afrika ve Arabistan'da yayılabildiler sadece, Güney Afrika'daki dillerin Sami-Hami ailesiyle uzaktan yakından alakası yok.
Çinlilerin tek bir dili yok, bugün Çince denen dil daha çok resimlere dayanan alfabesi sayesinde var. Barındırdığı "lehçeler" birbirleriyle akraba olamayacak kadar uzak.
Sözün özü saçmalıktan ibaret, ki daha Moğollara falan girmedik bile.
Düzenleme: Irklardan bahsedemezsiniz çünkü hepimiz 70000 sene önce yaşamış bir kadının (mitokondriyel Havva) soyundan geliyoruz, evrim bu kadar kısa bir sürede kayda değer hiçbir fark yaratamaz. Olsa olsa kültürel farklılıklar oluşur, bu kültür farkının nedeni de yaşanan coğrafyaya adaptasyondur. Neyse konuyu şaştık, bakacaksanız linguistik açıdan bakın.
Hocam aslında bende yazarken az ırk yazdığımı fark ettim ancak hala görüşümün arkasındayım biraz daha araştıracağım.

Ulus siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğudur.
Irk ise insanlar için kullanıldığında, aynı soydan gelen, aynı dili konuşan topluluk demektir.
Çin kaynakları, Türklerin 7. yüzyılda soğdlarınkine benzer bir yazı dili kullanmış olduğunu kaydetmiştir. Göktürkçe ünlüler bakımından zengindir ama Sami dilleri bu açıdan zengin değildir. Bu dillerde seslilere pek ihtiyaç duyulmuyor. Kısaca coğrafi yakınlıktan ötürü diller konusunda benzerlik olsada türklerin farslardan gelmiş olma ihtimali çok düşük. Orta asyanın yerel kabilelerine komple türk denilmiş sonralardan birleşmişler vs. diye biliyorum.

Son derece eksik ve hataları var, ondan bahsediyorum. Germenlerin/Farsların da ayrı ayrı kökenleri var ayrıca. Bir de zannediyorum İrani halklar ile Farsları karıştırıyorsunuz. Yeni başlamış olabilirsiniz, normaldir.
Hocam bende bana hakaret ettiniz sandım. Sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı