Düşük Bütçe İçin Sistem Önerisi

d3niz

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci ama aynı zamanda profesyonel kaleci.
Merhabalar sevgili Technopat ailesi. Ben yaz başında yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat verdiğim para boşa gitsin istemiyorum. Aklımda şöyle bir sistem kurdum:

İşlemci - AMD FX 6100 veya 6300
E. Kartı - R7 370, R9 270x veya GTX 950, GTX 960
RAM - 8 GB
Aldıktan sonra RAM, SSD, sıvı soğutma takviyesi yapabilme imkanım olur. Hatta ekran kartı, işlemci gibi parçalar Almanya'daki akrabalarımız sayesinde daha uyguna bulabilirim.
Ben bu sistemle en az gelecek 3 yıl FIFA ve PES oyunlarını, CS:GO, GTA 5, NFS Payback, Watch Dogs 2 gibi gibi oyunları oynamak istiyorum. Böyle bir sistem için en fazla kaç para bütçe ayırmam gerekiyor? Bütün parçalar 2.el olacak sadece kasa, PSU ve harddisk dışında.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin Ryzen serisi haricindeki işlemcilerini almayınız.

İntel alınır ama f/p ryzen gerçekten iyi.
Sistem önerime gelirsek ryzen2200g li yani apu lu bir sistem öneririm.
Çevremde apu almış kişiler var ama birçok sorunla karşılaştılar. Oyuna girince ekran kararması, ekranın ikide bir sinyalinin kesilmesi vs.
AMD'nin Ryzen serisi haricindeki işlemcilerini almayınız.
Ryzen demek ddr4 demek. Ddr4 demek daha fazla para harcamak demek. Ben ise olabildiğince düşük maliyetle en iyi performansı almak istiyorum.
Toplamanıza yakın post açmanız daha mantıklı olur.
Şuan önerileri alıyorum zaten. Son dakikaya bırakırsam doğru düzgün araştırma yapmadan almaktan korkuyorum. Şuan en azından elimde listem olsun rahat kafa ile inceleyip ekleme çıkarma yapmak istiyorum.
CS:GO'ya kadar tamam ama diğerleri yüksek sistem isteyen oyunlar. Bütçeniz nedir?
Şuan bir üst sınır yok fakat olabildiğince az para harcamak istiyorum. Bazı parçaları yurtdışından alabilme imkanım var eğer yurtdışında daha uyguna bulursam maliyeti daha da düşecek. Birde her oyunu 1080p Ultra oynamak gibi takıntılarım yok. Orta-yüksek ayarlarda 35-40 fps alsın, donma hissini yaşatmasın yeter benim için.

Son düzenleme:
FX işlemcileri Ryzen çıkmadan önce de tavsiye etmiyorduk, mimarileri çok eskidi ve tek çekirdek performansları alternatiflere göre yarı yarıya daha düşük.

Onun yerine G4600'lü sistemi toplayıp ekran kartı ekleseniz bile daha iyi performans alırsınız: Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Nisan 2018 - Technopat

FX işlemcileri Ryzen çıkmadan önce de tavsiye etmiyorduk, mimarileri çok eskidi ve tek çekirdek performansları alternatiflere göre yarı yarıya daha düşük.

Onun yerine G4600'lü sistemi toplayıp ekran kartı ekleseniz bile daha iyi performans alırsınız: Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Nisan 2018 - Technopat
G4600 almak yerine 3. veya 4. Nesil bir i5 almak ne kadar mantıklı? Sonuçta DDR3 olacak sistem. DDR4 hem RAM fiyatları hemde 2. el pek bulunmaması sebebi ile beni zorluyor. Pek bulunmaması derken DDR3 bir anakart hem daha ucuz hem piyasada DDR4 anakarta göre daha bol 2.el seçeneği mevcut.

Merhabalar. İzniniz olursa ve bütçe belirtirseniz AliExpress'ten Xeon sistem toplayacağım. Çok iyi bir F/P kasa elde edebiliriz. Bütçenizi de belirtin.
Merhaba, şuan için belirli bir bütçe yok fakat 750-800 TL olur minimum. Aliexpress falan bekleyemem ben. Hem Xeon dediğin 775 pin ve eski bir mimari. Hiç o kumara girmeye niyetim yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı