Düşük CPU kullanımı yüksek sıcaklık

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600 stok fan ile kullanıyorum ekran kartım GTX 1650 her oyunda özellikle Valorant'ta %30 CPU kullanımı olsa bile 90+ derece görüyorum neden oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıma bağlı olarak sıcaklık ölçülmez. %30 kullanımda da yüksek güç tüketim değerleri görebilir işlemci, bu nedenle ısınır.
Olabilir haklısınız hocam valoda işlemci yiyen bir oyun zaten birce fps sabitlemiyorum verdiği kadar versin diyorum dolaylı olarak 600 fps lere çıkıyor buda tüketim artırmasada yinede sömürüyor demekki ısınmaz yoksa

Stok fanda öncelikle pil ayarlarından sistemi yüksek performansa çekip en düşük en yüksek işlemci kullanımını %100 olarak ayarlayın sonra biostan voltajı 1100 mV ayarlayıp frekansı 4400 veya 4450 mhz ye çek kardesım hem performans kaybın olmayacak hemde ısı degerlerın yuzde 20 dusecektır
Tamamdır denerim hocam sağolun 4-5 gün idare etse yeter

Olabilir haklısınız hocam valoda işlemci yiyen bir oyun zaten birce fps sabitlemiyorum verdiği kadar versin diyorum dolaylı olarak 600 fps lere çıkıyor buda tüketim artırmasada yinede sömürüyor demekki ısınmaz yoksa

Tamamdır denerim hocam sağolun 4-5 gün idare etse yeter
benım onerım sana guzel bir sıvı sogutma gerek yok kule tipi ile idare ederim diyosan senın tercıhın oda olur ama sogutma şart rahat olacaksın rahat oynayacaksın dert etmeyeceksın sıcaklıkları hele hele bu havalarda parayı gozunden cıkar guzel bır sıvı sogutma al mesela h100 alabılırsın z53 alabılırsın lıan lı alabılırsın kule tıpı ıstıtyosanda kesınlıkle noctua onerırım

benım onerım sana guzel bir sıvı sogutma gerek yok kule tipi ile idare ederim diyosan senın tercıhın oda olur ama sogutma şart rahat olacaksın rahat oynayacaksın dert etmeyeceksın sıcaklıkları hele hele bu havalarda parayı gozunden cıkar guzel bır sıvı sogutma al mesela h100 alabılırsın z53 alabılırsın lıan lı alabılırsın kule tıpı ıstıtyosanda kesınlıkle noctua onerırım
Hocam id cooling 224xts siparis vermistim yeterli olmazmı

Kaç derece düşeceğini kesin olarak bilemem lakin stok soğutucuya gore iyi performans vereceği kesin. (doğru montaj yapıldığı sürece)
Hocam yt den izledim videolarına baktım fan tarafı kasanın önüne bakacak zaten soğutmanın hemen arkasındada egzoz fan var oda dışarı atacak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı