Düşük donanımlarda çok stabil OS: Windows 8.1

Makaleler
5
Microsoft tarafından 2023 yılına kadar güncelleme desteği almaya devam eden Windows 8.1, düşük donanımlı sistemlere Windows 10 kurulduğunda yaşanan sorunları yok ediyor.

Yakın zamanda 4 GB RAM ve HDD takılı olan laptopta birçok Windows sürümü test ettim. Windows 10 LTSB 2016'nın bile Windows 8.1'deki kadar stabil çalıştığını görmedim.

Windows 8.1'in zamanında Metro arayüzünden dolayı hakkı yenmiş olsa da, Windows 7'nin Update desteğinin sonlanması sonucu her geçen gün tercih edilen bir işletim sistemi oldu.

Eğer ki donanımı düşük bir sistem kullanıyor ve Windows 10'da takılma, performans kaybı sorunları yaşıyorsanız kesinlikle Windows 8.1'i en azından 'test etmek için' bir deneyin.

Windows 8.1 Single Language işletim sisteminin 4 GB RAM içerisinden boşta kullandığı RAM miktarı:
bellek.PNG

Son düzenleme:
Bence alakası yok. Her türlü Windows 10 daha performanslı. HDD ve 4 GB RAM 2 çekirdekli işlemci kullanıyorum. Kasma yok. Üstelik güncel Windows 10. Gerekli ayarlar olunca sıkıntı olmaz. Eğer 2 GB RAM varsa Windows 8.1 belki daha iyi olabilir. Windows 8.1 kullanırken bu kadar performans almıyordum. RAM kullanımı daha az oldu 8.1'e göre, benim bilgisayarda.

Bence alakası yok. Her türlü Windows 10 daha performanslı. HDD ve 4 GB RAM 2 çekirdekli işlemci kullanıyorum. Kasma yok. Üstelik güncel Windows 10. Gerekli ayarlar olunca sıkıntı olmaz. Eğer 2 GB RAM varsa Windows 8.1 belki daha iyi olabilir. Windows 8.1 kullanırken bu kadar performans almıyordum. RAM kullanımı daha az oldu 8.1'e göre benim bilgisayarda.
Benim için tam tersi. Windows 8.1'de 4 GB RAM ve HDD ile çok stabil çalışıyor. Windows 10 Home'da ise takılma, donma, yavaşlama vb.

Bence alakası yok. Her türlü Windows 10 daha performanslı. HDD ve 4 GB RAM 2 çekirdekli işlemci kullanıyorum. Kasma yok. Üstelik güncel Windows 10. gerekli ayarlar olunca sıkıntı olmaz. Eğer 2 GB RAM varsa Windows 8.1 belki daha iyi olabilir. Windows 8.1 kullanırken bu kadar performans almıyordum. RAM kullanımı daha az oldu 8.1'e göre benim bilgisayarda.

Uygulamadan uygulamaya değişiyor, örnek olarak 21H1 sürümü kullanıyorum ve RAM kullanımı fazla. Uygulama sıklığı da fazla, bu yüzden modlu Windows öneriyorum.

Benim için tam tersi. Windows 8.1'de 4 GB RAM ve HDD ile çok stabil çalışıyor. Windows 10 Home'da ise takılma, donma, yavaşlama vb.

Bilmiyorum. Windows 8.1 çok lanet geldi bana. Güncel ISO bu arada. Update falan çalışmıyordu, SFC /scannow çalışmıyordu. Donuyordu. Windows 10 geçtim çok daha iyi oldu.
Uygulamadan uygulamaya değişiyor, örnek olarak 21H1 sürümü kullanıyorum ve RAM kullanımı fazla. Uygulama sıklığı da fazla, bu yüzden modlu Windows öneriyorum.

Benim de 21H1. Sorun yaşamadım. Ama belki daha 2 gün önce kurduğum için olabilir. Sıkıntı yaşarsam 8.1 kullanırım.

winver.png

Windows 8.1 desteği bittiğinde de 2026' ya kadar destek alan 10 2016 LTSB' ye hücum! :D

Güzeldir, fakat bende Windows 10 2016 LTSB ve Windows 7, 8.1' e göre daha stabil ve performanslı çalıştı. :O

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı