Düşük ekran kartı bilgisayara zarar verir mi?

Bilal Diyar

Hectopat
Daha fazla  
  • Ryzen 5 1600
  • AB350 Gaming 3
  • Gskill RipjawsV 2x8 GB DDR4 3000 MHz
  • WD Blue 1 TB
  • Samsung Evo 860 250 GB M.2
  • Phanteks P400S
  • Evga 750GQ
  • Sapphire R7 240
Böyle bir sistemim var henüz kurulu değil, ekran kartı almadım. Elimde olanı idareten kullanmak istiyorum fakat darboğaz yapıp PC'ye zarar verir mi bilmiyorum. Bu ekran kartıyla bir süre idare edeyim mi yoksa yeni ekran kartı almadan PC'yi kurmayayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar vermesi için bir sebep yok. Herhangi bir darboğaz da olmaz.

• Ryzen 5 1600
  • AB350 Gaming 3
  • WD Blue 1 TB
  • Phanteks P400S
  • Evga 750GQ
  • Sapphire R7 240
Böyle bir sistemim var henüz kurulu değil, ekran kartı almadım. Elimde olanı idareten kullanmak istiyorum fakat darboğaz yapıp PC'ye zarar verir mi bilmiyorum. Bu ekran kartıyla bir süre idare edeyim mi yoksa yeni ekran kartı almadan PC'yi kurmayayım mı?
Darboğaz sadece performans düşüşüne neden olur. Diğer parçalara bir zararı yok. Takin ekran kartınızı yenisini alana kadar kullanın. Bir zararı yok.

• Ryzen 5 1600
  • AB350 Gaming 3
  • WD Blue 1 TB
  • Phanteks P400S
  • Evga 750GQ
  • Sapphire R7 240

Ferrari'nde Tofaş lastiği kullanırsan sadece 120 KM/H hıza ulaşabilirsiniz. 300 KM/H yapamazsınız e bu durumda aracınıza zarar vermez sadece tam performans kullanamazsınız.

Teşekkür ederim arkadaşlar
Ekran kartında rx580 8gb ile 1060 6gb modellerinden birini almak istiyorum. AMD işlemci ile AMD ekran kartı kullanmak istiyorum siz hangisini önerirsiniz?

Teşekkür ederim arkadaşlar
Ekran kartında rx580 8gb ile 1060 6gb modellerinden birini almak istiyorum amd işlemci ile amd ekran kartı kullanmak istiyorum siz hangisini önerirsiniz
Birbirine yakın kartlar. Ikisini de alabilirsiniz ama ben 1060 alırdım. Oynadığım oyunlarda 1060 RX580'den iyi. Sen de youtube'dan oynadığın oyunların RX580 vs 1060 testlerine bak. Ona gore karar ver.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı