İşlemci ve ekran kartınızın tam model adını yazarsanız çok daha iyi olur. Ekran kartınızın soğutmasında bir sıkıntı var gibi.
GTA 5 oynarken kasa baya ısınıyor, ekran kartının soğutmasında sorun olma ihtimali bence de güçlü bir ihtimal fakat bunun yanında ekran kartının başka sıkıntısı olabilir mi onu merak ediyorum. LoL ve Cs:Go gibi oyunlarda da eşdeğer sistemlere göre düşük fps veriyor çünkü.
İşlemci : AMD Ryzen 7 1700x
Ekran kartı : Asus Rog Strix GTX 1070
Sisteminiz yep yeni. Ancak AMD Ryzen sistemlerin BIOS'ları güncel değilse bu sorunlar olabiliyordu. Öncelikle BIOS güncelleyin. Tozlandı, çok ısınıyor demem absürd olur. Bir sıcaklıklara bakın derim. Ama bunların yazılımsal olması muhtemel gibi gözüküyor. Kenarda köşede kullanmadığınız HDD vs varsa formatlayıp oyunları oraya kurup bir deneyin demek istiyorum. Donanımsal sorunları elemek ya da doğrulamak adına.
Bios'u son sürüme güncelledim. Kullandığım kasa hava akışı güzel olan bir kasa fakat şunu söylemem gerek GTA 5 oynarken kısa sürede baya ısınıyor. Kasanın penceresine elimi koyduğumda sıcaklığı fazlasıyla hissediyorum.
Sorunun durduk yere olması garip. Aklıma bir şey takıldı. Acaba siz OC yaparken hız arttırmak yerine düşürmüş olabilir misiniz? Bilmiyorum belki çok saçma gelebilir fakat OC söz konusu olduğunda ihtimalleri düşünmek gerek. Bence sistemi güncelleyip format atın derim.
Asus GPU Tweak 2 programından yaptım overclock işlemini, hız düşürmem imkansız. Sisteme geçtiğimiz cuma günü format atıp tüm sürücüleri güncel ve temiz bir şekilde baştan kurdum.
Güncelleme: Servis ekran kartı ve anakart için değişim kararı verdi.