Düşük GPU - CPU Kullanımı [i3 6100-GTX750 TI]

Adam "fps_max 0" diye bir kod yazdı 300 falan oldu.

"fps_max 0" FPS ile monitor HZ eşitlemek için kullanılıyor genelde FPS arttırma ile bir alakası yok.

Grafik ayarlarını artırırsan ekran kartı kullanımında artar.

Videolara bir bakın isterseniz bütün ayarlar "LOW" ama bendeki gibi bir sorun olmuyor ? FPS arttırmak grafik ayarlarını arttır diyorsun. Mantıksız değil mi ?

cs go fps arttırma - YouTube

Çeşitli ilginç yöntemler ile FPS artışı yapan insanlar var. Hatta şimdi bulamadım ama birisi işlemcinin 4 çekirdeğini oyuna kullandırtmıştı. Bu oyun DX9 olduğundan tek çekirdek kullanır, dolayısıyla tek çekirdeğim performans limitine takılır.

Sen bakma işlemci kullanımının %100 olarak görülmediğine, aslında %100 çalışıyor. Yazılım(oyun) saçmalığı yüzünden, saçma değerleri görebiliyoruz.

Daha fazla FPS almak istiyorum, grafik ayarlarımı arttırmamın ne katkısı olacak buna ?

Evet ekran kartına yaptım. Konuda belirtmiştim zaten OC ayarlarımı.

Sistem :
i3 6100
GTX 750 TI
Samsung 850 EVO 250GB
Kingston Hyperx Fury 8GB 2133 MHZ
MSI B150 Gaming M3
Windows 10

Şimdiye kadar ;
Bütün güncellemeleri eksiksiz yaptım, Windows performans ayarlarını yaptım, Nvidia performans ayarlarını yaptım.
Overclock ayarlarınızı sıfırlayıp ayarları yükseltin bakalım.

Overclock ayarlarınızı sıfırlayıp ayarları yükseltin bakalım.
Hocam dediğinizi yapsam GPU kullanımı artacak tamam ama görüntü kalitesini arttırdığım için o görüntüyü çözmek için artacak sonuçta FPS arttırmayacak. Ben iyi kalitede 100-150 FPS oynamak istemiyorum. Kalite düşük olsun ama FPS sabit +200 olsun benim için daha iyi.

1920x1080 çözünürlüğe alırsam ve görüntü ayarlarımı da biraz arttırırsam GPU kullanımı yüksek ihtimalle +%95'leri görecek ama FPS 90-150 arası gidip gelecek. Ben de diyorum ki gerekirse 800x600 oynayayım, görüntü ayarlarım düşükte olsun ama FPS'im 200'ün altına inmesin. Ama yapmaya çalıştığımda GPU kullanımı %45'lerin üstüne çıkmıyor. FPS boş alanda +200 ama oyun esnasında 100-120'lere düşüyor ve bu düşüş olurken hem GPU hem de CPU kullanımı düşük denebilecek değerlerde. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum normal birşey mi ? Yani neden düşüş yaşandığında GPU ve CPU kullanımı artıp daha fazla kare çizilmiyor ?

i3 6100 ve Gtx750Ti ikilisini kendim kullandım, hiç böyle bir sorun yaşamadım. Gta5 Full High ayarlar ve 1440x900 çözünürlükte 80 Fps alıyordum. CSGO'da en yüksek ayarlarda 150-200 Fps alıyordum.

@mhk1353 Buna neden bu kadar takılıyorsun ki anlamıyorum! Ne kadar çok FPS alırsan al, ekranda göreceğin kare sayısı 60'ı geçmeyecek.
Kardeşim yukarıdaki mesajlarımdan birinde dedim ki 144 Hz monitör kullanıyorum. Ne demek ekranda gördüğüm kare sayısı 60'ı geçmeyecek. 144 Hz monitörde 120 FPS'lere düşersem ne olur ? Frame atlıyor ekranda anlıyor musun ?

@mhk1353 Pardon konunun akışı canlı olmadığı için unutmuşum. Yalnız frame atlamadan kastın aşağıdaki olaysa bunun adı " tearing" oluyor. Sync(senkronizasyon) teknolojilerinden herhangi birini devreye sokmadığın sürece, FPS sürekli 144'e sabitlenmez. Anlayacağın tearing'den kaçış yok, istersen 800 FPS al yinede tearing ile karşılaşacaksın.

pc-grafik-4.jpg

@mhk1353 Pardon konunun akışı canlı olmadığı için unutmuşum. Yalnız frame atlamadan kastın aşağıdaki olaysa bunun adı " tearing" oluyor. Sync(senkronizasyon) teknolojilerinden herhangi birini devreye sokmadığın sürece, FPS sürekli 144'e sabitlenmez, anlayacağın tearing'den kaçış yok. İstersen 800 FPS al yinede tearing ile karşılaşacaksın.

Bunu biliyorum ama 144 Hz monitörlerde +144 FPS ile fark edilmeyecek kadar az oluyor bu dediğin olay. En azından beni rahatsız etmiyor çünkü fark etmiyorum. Ama 144 FPS altına düştüğümde hemen fark ediliyor bu olay. Ayrıca CS:GO tecrüben var mı bilmiyorum ama böyle FPS düşüşleri oyunu direk etkiliyor. Diğer oyunlar gibi değil, FPS 'in büyük aralıklarda inişli çıkışlı olmaması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı