Düşük GPU - CPU Kullanımı [i3 6100-GTX750 TI]

Hocam dediğinizi yapsam GPU kullanımı artacak tamam ama görüntü kalitesini arttırdığım için o görüntüyü çözmek için artacak sonuçta FPS arttırmayacak. Ben iyi kalitede 100-150 FPS oynamak istemiyorum. Kalite düşük olsun ama FPS sabit +200 olsun benim için daha iyi.

1920x1080 çözünürlüğe alırsam ve görüntü ayarlarımı da biraz arttırırsam GPU kullanımı yüksek ihtimalle +%95'leri görecek ama FPS 90-150 arası gidip gelecek. Ben de diyorum ki gerekirse 800x600 oynayayım, görüntü ayarlarım düşükte olsun ama FPS'im 200'ün altına inmesin. Ama yapmaya çalıştığımda GPU kullanımı %45'lerin üstüne çıkmıyor. FPS boş alanda +200 ama oyun esnasında 100-120'lere düşüyor ve bu düşüş olurken hem GPU hem de CPU kullanımı düşük denebilecek değerlerde. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum normal birşey mi ? Yani neden düşüş yaşandığında GPU ve CPU kullanımı artıp daha fazla kare çizilmiyor ?
Genelde FPS düşüşleri overclock yüzünden olıur.

Olması gereken değerler onlar. Sorunun ilk kaynağı 144Hz Monitör. 750TI ekran kartı alıp 144Hz monitör almak Ferrari alıp 1 litrelik depoyla çalıştırmak gibidir. -Herkesin hayalleri var ben de ışınlanmak istiyorum...-

O ekran kartının maksimum performansını almak istiyorsanız ayarlarla oynayın. Ayarları düşürmek FPS'yi öyle ahım şahım yükseltmez. Ama kesin çözüm Üst seviye kasa ve o kasada gene Thearing olabilir.

Eğer sorunun sebebini öğrenmek istiyorsanız size anlatayım; Şimdi sizin gücünüz 50 KG ağırlığa yetiyor ve işiniz 10 tane 50 KG'lik koli. Ama siz çabuk bitsin diye 50 KG'lik işi 25KG'ye düşürüyorsunuz. Ama iş 2 katına çıkıp 20 tane 25 KG'lik koli oluyor ve gene uzun sürüyor ve siz 25 KG'yi kaldırırken gücünüzün %50'sini kullanıyorsunuz ve kolileri taşıdığınız kamyon 144 tane 50 KG'lik koli taşıyacak kapasitede.

Elementz kankilop sen şimdi gidip 25 kglık malzemenin taşınma süresini 50lik ile aynı mı tutuyorsun? Asdfsadfghfsafbdsg afghfs hfaasdad adsa

Ergenlere demeyelim ama, ergenden kastettiğimi anlar herkes, bu sitede işi yok :) @t0sun buna güzel bir örnek. Bırakın, eğlensin kendince, kumda oynasın :)

Olması gereken değerler onlar. Sorunun ilk kaynağı 144Hz Monitör. 750TI ekran kartı alıp 144Hz monitör almak Ferrari alıp 1 litrelik depoyla çalıştırmak gibidir. -Herkesin hayalleri var ben de ışınlanmak istiyorum...-

O ekran kartının maksimum performansını almak istiyorsanız ayarlarla oynayın. Ayarları düşürmek FPS'yi öyle ahım şahım yükseltmez. Ama kesin çözüm Üst seviye kasa ve o kasada gene Thearing olabilir.

Eğer sorunun sebebini öğrenmek istiyorsanız size anlatayım; Şimdi sizin gücünüz 50 KG ağırlığa yetiyor ve işiniz 10 tane 50 KG'lik koli. Ama siz çabuk bitsin diye 50 KG'lik işi 25KG'ye düşürüyorsunuz. Ama iş 2 katına çıkıp 20 tane 25 KG'lik koli oluyor ve gene uzun sürüyor ve siz 25 KG'yi kaldırırken gücünüzün %50'sini kullanıyorsunuz ve kolileri taşıdığınız kamyon 144 tane 50 KG'lik koli taşıyacak kapasitede.
Bence ekran kartına yetecek para biriktiriyor eski sistemdeki ekran kartını taktı... Çözüm RX 470 olur diyeblir miyiz?

Biraz geç olsa da sorunun kaynağını buldum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da yardımcı olabilir diye buraya da yazayım. Önceki mesajlarımda atmış olduğum Youtube videolarının sahibine ulaştım. Kendisine daha önce 5 kişi aynı sorun üzerine mesaj atmış. Sorunun tek kanal RAM kullanımıyla alakalı olabileceğini düşünmüşler. Çünkü video sahibi çift kanal RAM kullanıyormuş ve sorunu yaşayan kişiler tek kanal RAM kullanıyormuş. Aynı şekilde ben de tek kanal RAM kullanıyorum. Bu mesaj atan kişilerden 3'ü upgrade yapmış ve çift kanal RAM kullanmaya başladıktan sonra sorunları çözülmüş.

@GCN @murat_ucar @FurkanTechno @Offline_ @Onur Saydam @ElementZ @18401 @t0sun

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı