Düşük GPU kullanımı

JustNobody

Hectopat
Yer
Old West
Daha fazla  
Ekran kartım TUF RX 5700 XT. Sorun ise daha fazla FPS almak için grafik ayarlarını düşürdüğümde, ekran kartının kullanımı düşürüp yine aynı FPS vermesi. Örneğin RDR2'de yüksek ayarlarda 50-60 FPS veriyor(ki bunu da anlamış değilim izlediğim benchmark testinde adam daha yüksek ayarda 80+ alıyor buna da bir el atarsanız sevinirim.) 50-60 değil de 80-90 arası bir şeyler alayım diyorum ayarları biraz kısayım, kıstıktan sonra GPU kullanımı 30-40-50'lere düşüyor ve beni yine aynı FPS'e mahkum ediyor. Neden böyle anlamış değilim, bir diğer sıkıntı ise sistemin testlerini izlediğim kadar performans vermemesi. Bu kadar para bayıldık umarım donanımlarda bir sıkıntı yoktur.

GPU: TUF RX 5700 XT.
CPU: R5 3600X.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın. Daha sonra ekran kartınıza ait en güncel WHQL sürücüyü bulup kurun. Oyunlarda ekran kartı performansını tekrar test edin. Değerleri bizimle paylaşın.
Aynısını yaptıktan sonra bu mesajı attım, sadece AMD Cleanup Utility'yi kullandım. Değerler dediğim gibi düşük. Sistem vermesi gereken performansı vermiyor.
Güç seçeneklerinde yüksek performans seçili mi?
Balanced ayarda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı