Steam Düşük indirme hızı veriyor

Mert.Ar

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selam, Epic Games'te 60 70 Mbps indirme alıyorum. EA Games'te 100 Mbps civarlarında alıyorum ama Steam'de 20 30 arasında bir indirme hızım var. İndirme hızı sınırlayıcım kapalı önbelleği falan da temizledim internette gördüğüm her şeyi denedim ama bir türlü düzelmedi. Bunun nedenini bilen varsa cevap verirse sevinirim.

İndirme bölgesini kontrol et değiştirmeyi dene ve ayrıca "indirme hızını saniyede bit cinsinden göster" diye bir seçenek var onu kapatıp tekrar kontrol et belki o yanıltıyordur.

Öncelikle selam, Epic Games'te 60 70 Mbps indirme alıyorum. EA Games'te 100 Mbps civarlarında alıyorum ama Steam'de 20 30 arasında bir indirme hızım var. İndirme hızı sınırlayıcım kapalı önbelleği falan da temizledim internette gördüğüm her şeyi denedim ama bir türlü düzelmedi. Bunun nedenini bilen varsa cevap verirse sevinirim.

Bende de aynı sıkıntı var. Sadece görüntüde öyle indirme hızı aynı.

Bende de aynı sıkıntı var. Sadece görüntüde öyle indirme hızı aynı.

İndirme bölgesini kontrol et değiştirmeyi dene ve ayrıca "indirme hızını saniyede bit cinsinden göster" diye bir seçenek var onu kapatıp tekrar kontrol et belki o yanıltıyordur.

kanka dediğim şey o değil indirilen dosya mesela 140mb olsun o 1 saniye sonra 200 olmak yerine 155 falan oluyor ama mesela epic gameste 140 olsun o 1 saniye sonra 210 230 oluyor

Yeni başlayan bir sıkıntı mı yoksa hep mi böyleydi? Diskinizin yazma hızı mı kısıtlıyor yoksa direkt olarak indirme hızı mı düşük?

İlginç gelecek ancak SSD'nizde DRAM Cache yoksa çok yavaş yazma hızları verebiliyor Steam.

Yeni başlayan bir sıkıntı mı yoksa hep mi böyleydi? Diskinizin yazma hızı mı kısıtlıyor yoksa direkt olarak indirme hızı mı düşük?

İlginç gelecek ancak SSD'nizde DRAM Cache yoksa çok yavaş yazma hızları verebiliyor Steam
kanka dün türknete geçtim diğer oyun indirme sitelerinde indirme hızım yüksel saniyede 60 ile 100 arasında indiriyorum ama steamde 20 30 arasında neden bilmiyorum ssdnin okuma yazma konusunda sıkıntı yoktur bence öyle bişey olsa diğer sitelerdede olurdu öyle tahmin ediyorum speedtestte 900mb indirme alıyorum

Dediğim gibi biraz ilginç ancak Steam dosyalarını başka platformlardan biraz farklı bir biçimde indiriyor. Oyunlar hem şifrelenmiş hem de sıkıştırılmış bir şekilde indirildiğinden dolayı hem çözme hem de sıkıştırılmış şekilden çıkarma işlemi yapıyor. İndirme yaparken en sağda yapan "Disk Kullanımı" bölümüne bakar mısınız, indirme hızınıza yetişebiliyor mu disk?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı