Düşük OBP nasıl telafi edilir?

Hocam vallahi helal olsun sizce şu an nelere çalışmalıyım OBP'nin yanı sıra?

Çalışman gereken ekstra bir şey yok dediğim gibi YKS 12. sınıfta halledilir onun dışında bir tek 11. sınıfla 12. sınıf arasındaki yazda çalışmanın faydası olur ama onun dışında okulda öğrendiğinden fazlasına gerek yok. Liseyi sürekli ders çalışılacak bir yer olarak görmemeni tavsiye ediyorum. Daha her şey için erken.

Çalışman gereken ekstra bir şey yok dediğim gibi YKS 12. sınıfta halledilir onun dışında bir tek 11. sınıfla 12. sınıf arasındaki yazda çalışmanın faydası olur ama onun dışında okulda öğrendiğinden fazlasına gerek yok. Liseyi sürekli ders çalışılacak bir yer olarak görmemeni tavsiye ediyorum. Daha her şey için erken.

Hocam şu an tıpta mısınız? bu arada çok teşekkürler.

OBP ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama genel olarak verebileceğim birkaç tavsiye var. Öncelikle devlet okulunda mı yoksa özel okulda mı okuyorsun bilmiyorum. İkisinde de okudum; devletteki hocalar fazla gudubetti, çok not kırıyordu, özeldekiler ise notları destekli veriyordu ama bu yüzden benim sınıfımdaki eşşekler rahatlıktan dersi çok kaynatıyordu ve benim de sağlıklı ders işleyememe sebep oluyordu, iki ucu tezekli değnek yani bu ülkede eğitim işi. Sana tavsiyem ailene söyle zaten tıpı amaçladığının farkındalardır bunu hocanla anlayış gösterebileceği şekilde konuşsunlar. Sana düşen görev ise; iyi not alamasan bile ders sırasında her zaman dersi dinliyor gözükmelisin ki hocanın gözüne girebilesin. Hocayla biraz muhabbet kurmaya bak hocam işte tıp kazanmaya çalışıyorum vs. dersin insafsız değilse desteklemeye çalışır.

Hocam ben 12. sınıf meslek lisesi makine öğrencisiyim, mezuna kalıp güzel bir üniversitede makine mühendisliği okumayı düşünüyorum. Bölümü önerir misiniz?

Bir de hangi üniversitede okuyorsunuz hocam.

Tobb etü'de okuyorum bölüm ağır ve adı üstünde makine üzerinde yoğun ve ağır hesaplamalar içeriyor zor bir bölüm ama ilgi alanın bu ise tercih etmek doğru olur. Ayrıca şu dönemde sadece makine mühendisi olarak fark yaratamazsın çünkü çok fazla dallara ve farklı iş kollarına ayrılan bir bölüm dolayısıyla iyi bir yerde iyi bir mühendis olmak istiyorsan da bölümün dışında da özelleşmek istediğin alan üzerine çalışman gerekiyor. Ama bu şu dönemde her mühendislik için geçerli o yüzden halihazırda makine öğrencisiysen ve zorluğu beni rahatsız etmez diyorsan çok güzel bir bölüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı