Düşük OBP puanı ile ne yapılmalı?

sl1ceTT

Centipat
Daha fazla  
8.sınıfım evimin yakınında Anadolu lisesi var ama OBP puanım yetmiyor, okulun en düşük OBP puanı 91 benim OBP puanım 84, bir üniversite okumak istiyorum. Ailem meslek lisesine gitmemi istiyor sizce ne yapmalıyım?

8.sınıfım evimin yakınında Anadolu lisesi var ama OBP puanım yetmiyor, okulun en düşük OBP puanı 91 benim OBP puanım 84, bir üniversite okumak istiyorum. Ailem meslek lisesine gitmemi istiyor sizce ne yapmalıyım?

LGS'ye girin. Sallasanız bile meslek lisesine gidersiniz çok rahat.

Şansınızı deneyebilirsiniz ilk tercihe onu koyarak. Olmadı LGS'ye girin, iyi bir sonuçla illa ki güzel bir okul kazanırsınız. Okumaya gerçekten niyetiniz varsa peşini bırakmayın.

Hocam aslında şu an meslek lislerinin önü daha açık ne kadar ortamı leş gibi olsa da iş açma belgesi ve eğitilmiş kişi olarak mezun oluyorsunuz tavsiye istediğiniz mesleğin bölümü olan bir meslek lisesi ben yazılım okuyorum memnunum.

Meslek lisesi adından da belli olacağı üzere gençleri bölümüne göre bir mesleğe hazırlamak aslında Daha mantıklı fakat herkesin hayalleri farklıdır. Etrafınızda o okuldan başka güzel bir anadolu lisesi yok mu hocam? Meslekte size hayatı öğretir ileride yapacağınız / yapabileceğiniz işleri öğrenirsiniz.

Peki meslek lisesine gidip iyi bir üniversite okuyabilir miyim?

Hocam üniversite okursunuz fakat işsiz kalabilirsiniz. Eğer gerçekten çalışacaksanız Anadolu lisesine gidin derim fakat puanınız yetmez gibi. Meslek lisesi sizin için en garantisi. Erkenden iş sahibi olursunuz hem de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı