Düşük ping için ISS önerisi

O tam belli değil ama upload ne kadar yüksek olursa pingin yükselmesi o kadar azalır diye biliyorum.
Adam ADSL kullanıyor. Upload'ının yüksek olmasını beklemek aptallık olur. Download'da en iyi şartlarda bile 24 Mbps'yi geçmez. Özetle; bu arkadaşımızın ping sorunu her zaman olacak. Pingi dalgalanacak. Evde birisi internette yemek tarifi bile baksa Download bandı doluyor. Böyle şartlar göz önüne alındığında adamın pingi hep olacak. Daha doğrusu Jitter'i hep olacak.

TürkNet ADSL ile şansınızı bir deneyin.

Kablolu bağlanmaya çalışın. Evinizdeki sizin cihazınız dışındaki cihazlara hız limitlemesi yapın. Yoksa problem yaşarsınız. İç Tesisatı yenileme imkanınız varsa yenileyin. Dilerseniz Dilekçe ile VDSL altyapı için şansınızı da deneyebilirsiniz.

Adam ADSL kullanıyor. Upload'ının yüksek olmasını beklemek aptallık olur. Download'da en iyi şartlarda bile 24 Mbps'yi geçmez. Özetle; bu arkadaşımızın ping sorunu her zaman olacak. Pingi dalgalanacak. Evde birisi internette yemek tarifi bile baksa download bandı doluyor. Böyle şartlar göz önüne alındığında adamın pingi hep olacak. Daha doğrusu Jitter'i hep olacak.

TurkNet ADSL ile şansınızı bir deneyin.

Kablolu bağlanmaya çalışın. Evinizdeki sizin cihazınız dışındaki cihazlara hız limitlemesi yapın. Yoksa problem yaşarsınız. İç tesisatı yenileme imkanınız varsa yenileyin. Dilerseniz dilekçe ile VDSL altyapı için şansınızı da deneyebilirsiniz.

VDSL interneti 1.5 yıl kullandım hiç internet sıkıntısı çekmedim taşındıktıktan sonra böyle oldu VDSL çalışmalarına başlaması için gereken şeyler nedir ne yapmam gerek.

@OneDie VDSL yerine fiber altyapıya başvur. Fakat tek bir ev olarak başvuru yapma.

Sitede oturuyorsan. Dilekçe yazıp tüm evlerden imza topla ilçe müdürlüğüne git.

2021'de VDSL gelmesi çok iyi değil.

Mahallede oturuyorum kasaba gibi bir yer genç nüfus çok az yaşlıların oy vereceğini sanmıyorum ama VDSL de ping çıkar mı çıkarsa ne durumda çıkar özür dilerim bilmediğim için soruyorum.

Mahallede oturuyorum kasaba gibi bir yer genç nüfus çok az yaşlıların oy vereceğini sanmıyorum ama VDSL de ping çıkar mı çıkarsa ne durumda çıkar özür dilerim bilmediğim için soruyorum.
VDSL'de de ADSL'deki gibi bir durum var aynısı ama bir farkla. ADSL'deki hat kapasitesi fazla düşük. VDSL'de kapasite daha yüksek olur. Alacağın hız daha yüksek olacağı için iyi bir modemle evdekiler internete girerken senin pingin çıkmayabilir. Yada daha az çıkabilir. ADSL'e kıyasla daha az dalgalanma yaşarsın. VDSL; ADSL'nin bir üstü diye düşünebilirsiniz. VDSL'de 100 Mbps gibi hızları ülkemizde görebilirsiniz. Bu hızı almak ise Saha Dolabına yakınlık ile doğrudan ilişkili oluyor. Ama kasaba gibi bir yer dediğinize göre dolap gelince yaknınıza gelme ihtimali daha yüksek. Özetle bence de oraya fiber gelmez ama VDSL için bir şansını deneyebilirsin. Ben hiç başvurmadığım için bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı