Bilgisayar topluyorum ve internet hızı konusunda çok tedirginim hiç anlamıyorum. Modemdeki hızı bilgisayara aynen aktarıyormuş sanırım Ethernet kablosu. Speedtest'ten kontrol ettiğim zaman benim odamdan 2Mbps kadar anca çekiyor. Modemin olduğu odada 20Mbps kadar alıyorum. Nasıl bir Ethernet kablosu alsam işimi görür? Bütçeden yana hiçbir sıkıntım yok performansı iyi olsun yeter. Mesela Valorant'ta maksimum 20ms görsün. 10 metre kadar boyutu olsa işimi rahatlıkla görür. Bir de bu CAT6 falanlar var mesela CAT8 alsam daha iyi bir performans mı sağlar CAT6'ya göre? Yardımcı olursanız sevinirim.
İnternetin hali hazırda aşırı hızlı olmadığı için CAT6 da CAT8 de işini hayli hayli görecektir. Zaten CAT8 40GBPS ye kadar destekler. Bu da 5000 Mb ye tekabül eder. CAT6 1GBPS ye tekabül eder bu da zaten 1000 mb dir. İki kablo türüde işini görecektir. Burada önemli olan kablonun kalitesidir. Bilinen bir markadan alırsan işini görür
İnternetin hali hazırda aşırı hızlı olmadığı için CAT6 da CAT8 de işini hayli hayli görecektir. Zaten CAT8 40GBPS ye kadar destekler. Bu da 5000 Mb ye tekabül eder. CAT6 1GBPS ye tekabül eder bu da zaten 1000 mb dir. İki kablo türüde işini görecektir. Burada önemli olan kablonun kalitesidir. Bilinen bir markadan alırsan işini görür
KabelDirekt – Ethernet Kablosu, Ağ Kablosu, LAN – 15m – 0,25-30m arasında mevcuttur (10Gbps, Gigabit Ağlar için Fiber Hızı, RJ45 ile Switch/Router/Modem, siyah/mavi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
hocam marka fark etmez satıcının güvenilir olması yeterli. trendyoldan almaktan ziyade mesafeyi ölçüp 1, 1.5 metre pay bırakıp mahallenizdeki elektirikçiden alın kabloyu. eve usta çağırmak maliyetli olacağından elektirikçide uçlarını yaptırın. ama tavan arasından veya duvarlardan geçirecekseniz kabloyu elektirikçi çağırın
hocam marka fark etmez satıcının güvenilir olması yeterli. trendyoldan almaktan ziyade mesafeyi ölçüp 1, 1.5 metre pay bırakıp mahallenizdeki elektirikçiden alın kabloyu. eve usta çağırmak maliyetli olacağından elektirikçide uçlarını yaptırın. ama tavan arasından veya duvarlardan geçirecekseniz kabloyu elektirikçi çağırın