Düşük RAM, GPU Kullanımını Kısıtlar mı?

FerilNEX

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar RAM'in düşük olması GPU kullanımını kısıtlayıp GPU kullanımını artırır mı? Kafama çok takıldı. Cevaplarsanız çok memnun olurum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi benim 8 gb ramim var ama kafama takıldı bu kısıtlar mı diye mesela diyelim fortnite 4 gb ram istiyor ekran kartı kullanımını kısıtlsr mı?
Mantığınız yanlış. Bir program ne kadar RAM miktarı istiyorsa o kadar kullanır. Gerisi boşta kalır. 8GB belleğin 4GB'lık bölümünü kullanacak. Bahsettiğiniz kısıtlama RAM yetersiz geldiğinde olabilir.

Şu videoya bir göz atın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@time to abandon ship 'nin dediği gibi. Oyunun gereksinimlerinde belirttiği RAM miktarı önemli. Bazı oyun var 4 GB RAM ister sende 6 GB vardır sorun olmaz. Başka bir oyun 8 GB RAM isterse seninki yetersiz kalır. Yani genelleme değil oyuna göre hareket edebilirsin RAM miktarında.

Ayrıca ekran kartında bulunan RAM miktarı VRAM diye geçer. Bu da oyunda ne kadar grafik açabileceğini gösterir. Mesela GTA V oyununda grafikleri yükselttikçe yukarıda bir barda ne kadar VRAM yani ekran kartı belleği kullandığın gösterilir. O tam bir kısıtlayıcı olur mesela.

@time to abandon ship 'nin dediği gibi. Oyunun gereksinimlerinde belirttiği RAM miktarı önemli. Bazı oyun var 4 GB RAM ister sende 6 GB vardır sorun olmaz. Başka bir oyun 8 GB RAM isterse seninki yetersiz kalır. Yani genelleme değil oyuna göre hareket edebilirsin RAM miktarında.

Ayrıca ekran kartında bulunan RAM miktarı VRAM diye geçer. Bu da oyunda ne kadar grafik açabileceğini gösterir. Mesela GTA V oyununda grafikleri yükselttikçe yukarıda bir barda ne kadar VRAM yani ekran kartı belleği kullandığın gösterilir. O tam bir kısıtlayıcı olur mesela.
Ben bunları zaten biliyorum sadece kısıtlar mı merak ettim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı