Düşük Sistem Gereksinimli Linux Dağıtımı

suhakazan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Python dilini öğrenmeye başladım ve Windows yüklü olan bilgisayarımın haricinde, yıllardır kenarda olan dizüstü bilgisayarıma Linux kurup kullanmak istiyorum ama bu dizüstü bilgisayarın özellikleri hiç iyi değil o yüzden çok düşük sistemlerde çalışabilecek ve ufak tefek kodlama yapabileceğim bir Linux dağıtımı önerir misiniz?

Önemli olan hangi masaüstünü kullanacağın. Düşük sistem gereksinimi için LXDE, XFCE, Mate masaüstünü kullan. Mate'ye doğru görsellik artar. Ubuntu yada Linux Mint'i bu masaüstleri ile kullanabilirsin.

Linux hakkında bilgim hiç yoktur fakat bugün böyle bir habere denk gelmiştim.
417AFC4C-ED17-4CB9-A840-F1E319FAE6D0.jpeg

Linux hakkında bilgim hiç yoktur fakat bugün böyle bir habere denk gelmiştim.
Eki Görüntüle 382268
Aynı haberi bende gördüm. Resmen komik. 😀 Haber yapanların hiç bu işle alakası olmadığı belli.
Yıllardır bu işletim sistemi vardı zaten. XFCE masaüstü kullanıyor ve Ubuntu gibi deb tabanlı paket sistemi var. O da güzel bir sistem.

Deepin tavsiyemdir. Hem arayüzünün sadeliği, hem debian tabanlı olması yüzünden en azından bir demenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı