Düşük sistemli oyun tavsiyesi

Worex52

Femtopat
Katılım
17 Eylül 2023
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci Intel Core i5-5200u CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz.
Ekran kartı Intel(R) HD Graphics 5500.
Merhaba, düşük sistemli, bu özelliklere yakın, bildiğiniz oyunlar varsa söylemeniz yeterli.
 
Mükemmel sistem, 7. jenerasyon için fazlasıyla yeterli. Benim N3710 ve HD 405 ile oynadığım oyunların listesini atabilirim, bir şeyler bulursun.

1713179819709.png


1713179866279.png


Ekran kartı Intel ise, dahilidir. Şöyle ki, 2540M ve HD 3000'li bir sistemi uzun zaman boyunca kullandım. Seninkine yakın bir cihazdı.

Lakin, 10 yıllık ve döneminin de en üstü olmayan bir cihazda, ne yazık ki bazı şeylerden feragat etmek gerekli. 10-15 yıl öncesinin çoğu AAA'ini oynarsın. Tabii, biraz ayar düşürerek. 800x600p en düşükte, 30 FPS almak bana yeterli geliyordu, sende de öyle olmalı.

Şimdi, önerilere geçecek olursak;

Far Cry 3, ama vanilla oyunu zor oynatır. Onun yerine, lowspecgamer'dan yardım alacağız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O dönemin Valve oyunları, mesela portal serisi. Harika oyunlardır, ek olarak mel stories ve Reloaded gibi modlarına da bakabilirsin.

Black Mesa, çok yaşa. Steam versiyonu biraz zorlayabilir, oyunun 2012'de ilk çıkan halini bulup oynayabilirsin, ben öyle yapmıştım.

Call of Juarez: Gunslinger, oldukça eğlencelidir. Bound in Blood'a da bakabilirsin.

Katana Zero, Hotline Miami 1-2 wrong number gibi oyunlar kaçmaz. Oldukça eğlenceli oyunlardır.

Eğer şöyle aksiyon dolu bir TPS arıyorsan, Max Payne 3'e bakabilirsin. Kane and lynch Dead man de olabilir, biraz geridedir ama o da güzeldir. Ya da, en harikaları olan Max Payne 1 ve 2'yi de oynayabilirsin.

Call of Duty önerisi verecek olursak, Black Ops 1 ve 2 harikalardır. Orijinal MW serisi de güzeldir, bunlara bakabilirsin.

Her türden bir şeyler verelim; futbol arıyorsan PES 13, simülasyon arıyorsan 1.36 ETS 2 oynanabilir.

Araba oyunu mu demiştik, driver: San Francisco kaçmaz. Oldukça eğlenceli bir oyundur, onu oynayabilirsin.

FPS olarak, Metro 2033 de diyelim. Unutma; Redux değil, 2010 yapımı orijinal oyuna uygun sistemin. Gerçi o da biraz zorlanır, ama oynanabilir diyebiliriz.

Mafia 1 ve 2; GTA Vice City, San Andreas ve 4 gibi klasikleri bilirsin zaten, oynamanı öneririm yine de.

Parkur oyunu arıyorsan, 2008 yapımı mirror's Edge güzeldir. 2.5 yıl önce, 5 TL'ye EA Play alarak oynamıştım. Şu an 8 TL'ye alabilirsin EA Play'i, istersen yaptığımın aynısını yapabilirsin.

Fallout New Vegas, Skyrim (2011) gibi RPG klasiklerine bakabilirsin. Ya da Dishonored, başka bir Bethesda klasiği, gizlilik için harikadır. The New Order'ı pek açacağını düşünmüyorum, keşke açsaydı, harika bir oyundu. Doom 3'e bir şans verilebilir, ben sevmemiştim ama seven bir kesim var yine de.

BioShock serisi, özellikle infinite kesinlikle oynanmalı. Demişken aklıma geldi, başka bir 2K oyunu Spec Ops The Line da çok beğenilen bir oyundu, ona da bakabilirsin.

Resident Evil 4 (2005), yani döneminde oynamıştım ama oyunun PC portu pek sorunlu. Bazı modlamalar ile oynanabilir yapılırsa, oldukça güzeldir.

Batman serisi; asylum, City ve Origins oynanabilir. Güzel de oynatır cihazın, City harikadır.

Half-Life 2 ve Episode 1-2. klasiklerdir, ama adını anmadan olmaz. Ek olarak, entropy Zero modu da harikadır, ona da bakabilirsin.

Bully, bu yaz oynayıp bitirmiştim. Oldukça güzeldir o da.

Hitman, gizliliğin bir başka klasiği. Absolution'a bakabilirsin.

İnteraktif film klasiği, harika bir hikayeye sahip The Walking Dead kaçmaz.

F. E. A. R. Mesela, o da harika bir oyundur. Korku öğeleri de oldukça iyi.

Super Hot, oynanışı keyifli bir oyun. Super Hot, yıllardır oynadığım en yenilikçi FPS oyunu :)

Tomb Raider, aksiyonu güzeldir. Uncharted 4'ün ardından çok yaban gelmişti, ama ilk oynadığımda da beğenmiştim. Kendi içinde, güzel aksiyonlu bir TPS oyunudur, oynayabilirsin.

Limbo, Inside gibi klasiklerin olduğu bir türe, ben de bir ekleme yapayım: Seen. 3 yıldır tanıdıklarımın hepsine oynatmışımdır, malum fena olmayan bir indie.

Jalopy; bir yandan arabanı çalışır tuttuğun, bir yandan geliştirdiğin, balkanlarda gidip geldiğin, keyifli bir oyundur.

Alan Wake, klasiklerden bu da. 2.'si yakın zamanda çıktı, ama öncesine de bakabiliriz. Biraz tekrar etse de, yani oynanabilir.

Evet, bunlar bu tarz bir cihaz için oynanabilecek çok kaliteli yapımlar. Döneminin şaheserleri, nadideleri. Bu oyunlara bakabilirsin.
 

Geri
Yukarı