Düz boru egzoz ne içindir, ne işe yarar?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Merhabalar, araç almayı düşündüğüm için araştırmalar yapıyorum da almayı planladığım araçlar hakkında fark ettiğim bir şey var. Performans amaçlı egzoz borusunun susturucudan sonraki kısmını kesip kısa düz boru takıyorlar. Bunun işlevi, amacı nedir acaba?

Kirli hava daha rahat atılıyor, tabi bizim millet ses için yapıyor bunu genelde.
Peki almayı düşündüğüm Opel Tigra araca düz boru egzoz taktırsam ne gibi bir fark görürüm? Ses olarak yüksek sesi ben de sevmeyen birisiyim, gerek araç içi gerek araç dışı. Yalnızca sese etkisi varsa yaptırmayacağım, veya bunu "susturuculu" bir şekilde yapıyorlar mı? İnsanları rahatsız etmek gibi bir hakkım yok sonuçta.

Eğer; aracın valfleri ve egzantrik mili ile oynandıysa, hızlı çıkan egzoz gazının geri tepmeden tahliye olabilmesi için tercih edilebilecek bir yöntemdir bu. Aynı şekilde araçta turbo varsa ve fabrikasyonun dışına çıkıldıysa da straight pipe tercih edilebilir. Stock haldeki bir araçta sadece alt devirlerdeki gücü öldürür ve fazla yaktırır. Bir de eşek gibi anırır aracınız.

Bu gençler gibi olursunuz. Gürültülü ve gitmeyen bir taşıt. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer; aracın valfleri ve egzantrik mili ile oynandıysa, hızlı çıkan egzoz gazının geri tepmeden tahliye olabilmesi için tercih edilebilecek bir yöntemdir bu. Aynı şekilde araçta turbo varsa ve fabrikasyonun dışına çıkıldıysa da straight pipe tercih edilebilir. Stock haldeki bir araçta sadece alt devirlerdeki gücü öldürür ve fazla yaktırır. Bir de eşek gibi anırır aracınız.
O zaman benim ihtiyaç duymayacağım tipten bir eklenti, teşekkür ediyorum :)

Burada bahsedildiği gibidir. Normal tip susturucu yerine silindir tipi susturucular daha tok ses veriri hem de daha az performansı düşürür. Atmosferik araçlarda 2500dd sonrası aracın emmesi iyiyse o tok ses gelir ve gaz tepkisindeki iyileşme hissedilir. Tabi doğru çapta yapılması lazım bu işin.

Asla aracım 120km/h 10 saniye yerine 8 saniyede ulaşsın veya 200 basıyorsa 220 bassın diye insanlara ve kendi ailevi değerlerime saygısızlık etmem :D Kendimden biliyorum, abart egzoz ile yanımdan geçen olduğu zaman biraz ağzım bozulabiliyor :D

Asla aracım 120km/h 10 saniye yerine 8 saniyede ulaşsın veya 200 basıyorsa 220 bassın diye insanlara ve kendi ailevi değerlerime saygısızlık etmem :D Kendimden biliyorum, abart egzoz ile yanımdan geçen olduğu zaman biraz ağzım bozulabiliyor :D
O kadar etki etmiyor ama bazı araçlarda gerekli oluyor. Misal bizde Passat b6 2.0TSI k04 turbolu yüklü araç var DP yapmazsak araç boğuluyordu. DP yaptıktan sonra silindir susturucu attık orijinalinden daha az ses çıkarmaya başladı. Tabi gazı kökleyince orijinalden daha fazla tok ses veriyor. BU arada düz boruda da basmadığınız zaman o kadar ses çıkmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı