Düz taban değeri muaf olacak kadar mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
Ortopediye gittiğimde açıyı ölçmedi, ben de işten güçten tekrar gidemedim. Radyolojik görüntülerim aşağıdaki gibi. Ayağım havadayken yere temas etmiyorken hafif bir kavis var fakat bir süre ayakta kalınca ya da yürüyünce ağrılarım başlıyor ve belime de vuruyor. Düz tabanlıktan muaf alan kişiler varsa radyolojik görüntüleriniz ve şikayetleriniz böyle miydi?
1749984240824.png

1749984158838.png

@LAglace eski konularda gördüm, şu an da aktifsiniz. Bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Hocam benim de şikayetlerim bu şekildeydi. Askerlik muayenesi için aile hekimine gittiğimde durumu kendisine anlattım. Ayağımda düz tabanlık olduğunu söyledi ama muafiyet alabilecek derecede olmadığını düşündüğünü belirtti. Yine de beni hastaneye sevk etmesini rica ettim.

Hastanede MR çekildi ve heyet doktoruna muayene oldum. Doktor düz tabanlığın askerlik yapmaya engel olacak düzeyde olmadığını söyledi. Nitekim askere gittiğimde de hiçbir sorun yaşamadan görevimi tamamladım.

Ancak acemi birliğinde bizim bölükte düz taban bir çocuk vardı; ayakları o kadar şişmişti ki neredeyse davul gibiydi. Onu bile askere almışlardı siz düşünün :D Sonradan ayakta bile duramayacak hale geldi ve nihayetinde çürük raporu verip gönderdiler.

Öyle bir durum yaşamadığınız sürece, düz tabanlık kolay kolay muafiyet alınabilecek bir rahatsızlık değil. Yine de askerlik muayenesinde aile hekiminizden sevk isteyip şansınızı deneyebilirsiniz; fakat bana sorarsanız bu sadece zaman kaybı. Ben hastaneye gittiğime pişman olmuştum :D

Hocam benim de şikayetlerim bu şekildeydi. Askerlik muayenesi için aile hekimine gittiğimde durumu kendisine anlattım. Ayağımda düz tabanlık olduğunu söyledi ama muafiyet alabilecek derecede olmadığını düşündüğünü belirtti. Yine de beni hastaneye sevk etmesini rica ettim.

Hastanede MR çekildi ve heyet doktoruna muayene oldum. Doktor düz tabanlığın askerlik yapmaya engel olacak düzeyde olmadığını söyledi. Nitekim askere gittiğimde de hiçbir sorun yaşamadan görevimi tamamladım.

Ancak acemi birliğinde bizim bölükte düz taban bir çocuk vardı; ayakları o kadar şişmişti ki neredeyse davul gibiydi. Onu bile askere almışlardı siz düşünün :D Sonradan ayakta bile duramayacak hale geldi ve nihayetinde çürük raporu verip gönderdiler.

Öyle bir durum yaşamadığınız sürece, düz tabanlık kolay kolay muafiyet alınabilecek bir rahatsızlık değil. Yine de askerlik muayenesinde aile hekiminizden sevk isteyip şansınızı deneyebilirsiniz; fakat bana sorarsanız bu sadece zaman kaybı. Ben hastaneye gittiğime pişman olmuştum :D
Teşekkürler hocam. Spor ayakkabıyla bile 10 15 dakika yürüyünce sızlamalar, kalf kasılmalarım başlıyor. Hele bir gün askeri bot giyerek uzunca bi süre yürümek zorunda kalmıştım. Dümdüzdü altı eve geldiğimde apalıyordum. Ertesi gün yürüyemedim. Siz de yaşamışsınızdır böyle bi durum muhakkak. Ama ben yine de şansımı deneyeyim. Bele vurmaya başladığı zaman dizlerim titremeye başlıyor. Her şeyi olduğu gibi aktarıp gerisini onlara bırakıcaz mecbur.

Büyük ihtimalle düz tabanlık derecelerimiz aynı seviyede hocam, yaşadığınız şikayetleri aynen ben de yaşıyorum ama garip bir şekilde askerde o kadar yürümeme rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Hakkında hayırlısı olsun diyelim. Umarım her şey dilediğin gibi olur 🙂

Ortopediye gittiğimde açıyı ölçmedi, ben de işten güçten tekrar gidemedim. Radyolojik görüntülerim aşağıdaki gibi. Ayağım havadayken yere temas etmiyorken hafif bir kavis var fakat bir süre ayakta kalınca ya da yürüyünce ağrılarım başlıyor ve belime de vuruyor. Düz tabanlıktan muaf alan kişiler varsa radyolojik görüntüleriniz ve şikayetleriniz böyle miydi?Eki Görüntüle 2512964

Eki Görüntüle 2512962

Bir başka konuya mesaj yazmışsınız ölçtüm orada

Hocam konuyu tekrar açıyorum ama bende var mı yok mu anlamadım yani gayet rahat koşabiliyorum yürüyebiliyorum ayaklarım düz ama daha sonuç belli değil varsa hafif var sanırım hatta olduğunu düşünmüyorum bile bende astsubaylık için çektirdim ama sonuçlarım daha belli değil.

Ekran Alıntısı.PNG

Ortopediye gittiğimde açıyı ölçmedi, ben de işten güçten tekrar gidemedim. Radyolojik görüntülerim aşağıdaki gibi. Ayağım havadayken yere temas etmiyorken hafif bir kavis var fakat bir süre ayakta kalınca ya da yürüyünce ağrılarım başlıyor ve belime de vuruyor. Düz tabanlıktan muaf alan kişiler varsa radyolojik görüntüleriniz ve şikayetleriniz böyle miydi?Eki Görüntüle 2512964

Eki Görüntüle 2512962

Dostum bir de senin ayağının orada bir kemik yok bende var anlamadım ben :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı