Matematik fasikülleri ne zaman kullanılmalı?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Şu an elimde bazı fasiküller var ve bunları ne zaman kullanmam gerektiği konusunda kararsızım. Elimde bulunan fasiküller:

Orijinal fasikülleri: Türev, limit–süreklilik, integral, fonksiyonlar.

Almayı düşündüklerim: Apotemi trigonometri, acil polinom–parabol–ikinci derece denklemler vb.

Ayrıca kendi çalışma sistemimle ilgili de bir şey danışmak istiyorum:

Örneğin ben bir konuyu bıyıklı matematik ile öğreniyorum (mesela polinom).
Sonra aynı gün:

1. mikroorjinal (kolay–orta) polinom sorularını çözüyorum.

2. ardından 345 gibi orta seviye bir soru bankasından aynı konuyu çözüyorum.

Bu sistemi hem TYT hem AYT bütün konular için uygulamayı düşünüyorum.
Yani aynı konuyu aynı gün 2–3 farklı kaynaktan çözmek sizce mantıklı mı? Verim alabilir miyim? Fasiküller konuyu öğrenirken mi çözülmeli yoksa konu bitince mi?

Fikirlerinizi ve önerilerinizi duymak isterim.

Teşekkürler!

Fasiküller konuyu derinlemesine ele aldığı için konuyu öğrenirken çözmek daha iyi olur. Fasikül çözdükten sonra tekrar mikroorijinal gibi ya da 345 kitabındaki kazanım testleri gibi kolay denebilecek testleri çözmenize gerek yok. Kendi fikrimce acilin polinom-parabol-2.dereceden denklem fasikülüne gerek yok. İki üç kitaptan çözünce fazlasıyla oturuyor o konular.

Fasiküller konuyu derinlemesine ele aldığı için konuyu öğrenirken çözmek daha iyi olur. Fasikül çözdükten sonra tekrar mikroorijinal gibi ya da 345 kitabındaki kazanım testleri gibi kolay denebilecek testleri çözmenize gerek yok. Kendi fikrimce acilin polinom-parabol-2.dereceden denklem fasikülüne gerek yok. İki üç kitaptan çözünce fazlasıyla oturuyor o konular.

Hocam peki örneğin AYT fizikte veya matematik örneğin bir konuyu çalıştıktan sonra hemen gidip ilk önce kolay seva sonra orta seviye aynı günde o konuyu her iki kitaptan da çözmek mantıklı mı amacım konuyu daha iyi kavramak

@ballisthenos test sayısı fazlaysa iki üç güne bölebilirsiniz programınız şaşmadığı sürece. Mezun musunuz yoksa 12. sınıf mı?

Mezunum hocam, bu sistemi hem TYT hem AYT için kullanmak istiyorum ayrıca matematik ilk 12 konu + kümeler fonksiyon çalışıp hemen AYT matematik geçmek istiyorum ve fizik ise fizik bilimine giriş, hareket ve kuvvet madde ve özellikleri, iş güç enerji konularını öğrenip hemen AYT fizik geçmek istiyorum.

@ballisthenos bağlayıcı konuları halledip geçmek istiyorsunuz, anladım. İlk 12 konuyu halledip kümelerden sonra orijinalin fonksiyon fasikülüne başlayabilirsiniz, yanında da 345 çözersiniz. Çok iyi öğrendim derseniz 345’in kazanım testleri yerine direkt ÖSYM tadında sorularına bakabilirsiniz dediğim gibi. Bu sırada da problemlere başlayıp mümkünse bitirin ama.

Temeliniz ne durumda bilmiyorum ama ben de mezunum ve matematik çalışmamdan bahsedeyim belki bir yararı dokunur. Haftada 6 gün çalışıyorum, ilk 3, bazı konularda 4 günümü sadece konuyu bitirmek için harcıyorum. Kalan 2-3 günde de iki kitaptan tüm sorularını bitiriyorum, özellikle polinom-parabol-denklem eşitsizlik gibi konularda tam bir haftada konu tamamen bitmiş oluyor, sistemli ilerlemiş oluyorum böylece.

Bir de ek taviste olarak lütfen geometriyi ihmal etmeyin. Başka bir şey sormak isterseniz cevaplarım.

@ballisthenos bağlayıcı konuları halledip geçmek istiyorsunuz, anladım. İlk 12 konuyu halledip kümelerden sonra orijinalin fonksiyon fasikülüne başlayabilirsiniz, yanında da 345 çözersiniz. Çok iyi öğrendim derseniz 345'in kazanım testleri yerine direkt ÖSYM tadında sorularına bakabilirsiniz dediğim gibi. Bu sırada da problemlere başlayıp mümkünse bitirin ama.

Temeliniz ne durumda bilmiyorum ama ben de mezunum ve matematik çalışmamdan bahsedeyim belki bir yararı dokunur. Haftada 6 gün çalışıyorum, ilk 3, bazı konularda 4 günümü sadece konuyu bitirmek için harcıyorum. Kalan 2-3 günde de iki kitaptan tüm sorularını bitiriyorum, özellikle polinom-parabol-denklem eşitsizlik gibi konularda tam bir haftada konu tamamen bitmiş oluyor, sistemli ilerlemiş oluyorum böylece.

Bir de ek taviste olarak lütfen geometriyi ihmal etmeyin. Başka bir şey sormak isterseniz cevaplarım.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ve ayrıca orijinal fonksiyon fasikülü TYT ve AYT ben TYT fonksiyon işliyorum orijinal fonksiyon fasikülünde hangi sayfaya kadar çözmem lazım veya TYT fonksiyonu olduğunu Nasıl anlayabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı