[Düzenlenmiş] Windows 10 (x64) 21H2 (Pro / Home / Home Single Language) performans sürümü v2

@OgnitorenKs aslında bu toolbaxtakı kurmak istediğimiz programların hangi diske kullanıcağını belirleyen bir seçenek olsa daha güzel olur gibi.
Sabit olarak OgnitorenKs.Toolbox klasörü içinde Download içine indiriyor. Ama değiştirmek isterseniz ben o işlemi de düşündüm.

Notepad++ ile Toolbox.bat dosyasını düzenleyin;
Üst menüden Kodlama > Karakter Takımı > Türkçe > OEM857 seçin.

66. satıra gelin set download=
bu bölümden sonrasına indirme yapılacak yolu yazın. İndirmeler artık istediğiniz bölüme yapılacaktır.
Masaüstüne indirmesi için ayarladığım LOL ve SSD optimizasyon programı dışındakilerin hepsi yazdığınız yola indirecektir.

Bunumu indirelim çünkü önceki sürümü daha 1 gün önce kurdum.

Bunumu indirelim çünkü önceki sürümü daha 1 gün önce kurdum.
Güncel sürüm yayınladıkça güncel olanı indirin, hocam. Çünkü her yeni sürümde fark ettiğim hataları giderip, yeni şeyler ekliyorum. Toolbox üzerinden hızlıca indirebilirsiniz. Yakın zamanda toolbox'ın kullanımıyla ilgili büyük bir rehber hazırlayacağım.
Toolbox kullanımıyla alakalı hazırladığım konu yayınlanmıştır. Takıldığınız noktalarda rehbere başvurabilirsiniz. Farklı sorun ve önerilerde yazabilirsiniz.
OgnitorenKs Toolbox kullanımı

Son düzenleme:
Hocam modifiyeli işletim sistemleri ilgimi çekti, sizin yazılımınızı yüklemek için format şart mıdır yoksa yükseltme seçeneği ile kullandığım Windows'a yükleyebilir miyim?

Hocam modifiyeli işletim sistemleri ilgimi çekti, sizin yazılımınızı yüklemek için format şart mıdır yoksa yükseltme seçeneği ile kullandığım Windows'a yükleyebilir miyim?
Yazılım derken Toolbox kastediyorsanız. Format atmanız gerekmiyor. Harici olarak sundum indirip kullanabilirsiniz. Güncelleme yoluyla yükleyen arkadaşlar vardı olumsuz bir geri dönüş yapmadılar.

Sürümler iyi hoş da sanırım bir tek ben performans sürümlerinden eskisi gibi etkilenmiyorum. Binbir ayar yapılıyor, RAM kullanımı düşürülüyor falan ama ne sistemde hızlanma ne akıcılık oluyor. Arada kaybedilen işlevsellik de cabası. Eski sistemlerin çöpe atılmaması ya da güncel kalabilmesi için önerilir yine de.
Bu arada RAM kullanımını Windows ayarladığı için sanal makineye ne kadar az RAM verirseniz o kadar az kullanım olur

Bu tarz sürümler sistem üzerinde gereksiz yükü kaldırıyor. Ancak sistem düşük ise yapacak pek bir şey olmuyor. HDD kullanılan sistemlerde ne yaparsanız yapın hantallık bir şekilde kullanımı baltalıyor. İşlevselliğini kaybetmemesi için toolbox ile kapatılan hizmetlerin büyük bir bölümünü ihtiyacınız var ise açabiliyorsunuz.

@OgnitorenKs evet pratik. Düşük sistemler için uygun deme sebebim zaten RAM kullanımını ve işlemci yükünü azaltması. Yüksek veya yeni sistemlerde etkisi zaten olmuyor çünkü öyle bir dert yok. Düşük sistemler arasında da en düşüklere ne yapsan boş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…