[Düzenlenmiş] Windows 10 (x64) 21H2 (Pro / Home / Home Single Language) performans sürümü v2

Hocam çok fazla soru sormamak adına birkaç gün bekleyip sormak istedim. ISO kurulumu ile birlikte Windows çok geç açılıp, kapanmaya başladı bunun sebebi ne olabilir? Normalde çok hızlı bir şekilde açılıp kapanıyordu SSD'ye kurulum sağlıyordum her zaman ISO'yu yine SSD'ye kurdum ama kapanma ve açılış süreleri çok arttı bilgisayarın.

Hocam Lenovo N500 bir bilgisayarım var. Sizin yaptığınız sistemi kurmak istiyorum ancak normal Windows 10 da çok kasıyor. Sizin yaptığınız sisteme geçmeli miyim?
Hocam sürekli format atmamaya özen gösterin. Sorunu mevcut sisteminizde çözmeyi deneyelim.
O&O ShutUp10
O&O ShutUp10 Rehber
Easy Services Optimizer
Bu iki uygulamayı kullanarak sistemi optimize edin. Toolbox'ı da yükleyerek "Güncelleme sonrası temizlik" bölümünü çalıştırın.
OgnitorenKs.Toolbox indirmek için tıklayınız

Bu işlemler sırasında antivirüs uygulamasını devre dışı bırakın. İşlem bittikten sonra açınız.
Hocam soru limitimiz yok kafanıza takılan noktaları sorabilirsiniz . Toolbox üzerinden 54 - Kapatılan Servisleri Yönet" > 18 - Hızlı başlat açmayı deneyin.
EDİT: Ayrıca hocam bu mesajınız bildirim olarak gelmedi. Konu içinde MaviEkran126'nın sorusunu cevaplarken aşağıda çıktı. Yeni yazdığınızı düşündüm ancak 40 Dk önce yazdığınız yazıyordu. Bildirim gelmediği zaman mesajları görmeme durumum oluyor. Bu tarz durumlarda benden geri bildirim alamazsanız yeniden etiketleyin hocam.

Son düzenleme:
Bu son sürüm mü herhangi güncelleme yapmamız gerekiyor mu ? Bir de otomatik güncelleme alıyor mu ? Driverları da kendimiz mi yükleyeceğiz yoksa ? (Ekran kartını vs sormuyorum otomatik yapılanlar oluyor ya onları sordum)

21H2 son sürüm, son güncelleştirmeleri henüz eklemedim. Güncelleştirmeleri alır. Windows Update bölümünden kontrol etmeniz gerekiyor. Yalnızca kurulu olmayan driverları kurar, güncelleştirme işlemi yapmaz.

Hocam bir de Windows 7 kullanıyorum bu Windows 10 için ne yapmalıyım?

Hocam düzelmedi maalesef.

Hocam düzelmedi maalesef.
Hocam kapanış ve başlangıç bölümüne etki eden iki bölüm var. İlk verdiğim başlangıcı hızlandırır. Bu ise kapanmayı erken yapar. Bunlar haricinde bu bölüme etki edecek bir değişiklik yok.
[CODE title="CMD yönetici olarak çalıştırın ve uygulayın"]
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer" /v "ClearRecentDocsOnExit" /t REG_DWORD /d 0 /f
[/CODE]
Normalde hızlı kapanır diye geri bildirim alırdım. İlk defa geç kapandığıyla ilgili geri bildirim alıyorum.

Ayrıca hocam Bios üzerinden fast boot tarzı hizmet açtıysanız kapatarak dener misiniz?

Hocam açılış eskisi gibi hızlandı, kapanmada hızlandı tek yavaş kalan şey yeniden başlatma oldu o da çok mühim değil.

Hocam açılış eskisi gibi hızlandı, kapanmada hızlandı tek yavaş kalan şey yeniden başlatma oldu o da çok mühim değil.
Hocam benim bilgisayarım kapanma süresi 2-3 saniye ancak yeniden başlatma genel olarak kapanma süresiyle karşılaştırınca uzun sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…