Duman yeni albümü

Yıllardır duman dinliyorum ve neredeyse en sevdiğim grup yeni albüm için ne kadar heyecanlı olsamsa beklentim düşük çok yaşlandılar umarım akustik albüm falan çıkmaz.

Kalite ile dinlenme sayıları genelde ters orantılı oluyor dediğiniz gibi ama ben Duman'ın da kaliteli müzik yaptığını düşünüyorum. MFÖ sadece fiziksel albüm satışlarında daha başarılı olmuştur bu da daha eski olmalarından kaynaklanıyor. Sadece dijital platformlardaki dinlenme sayılarını kıyaslayın farkı göreceksiniz. Ayrıca MFÖ'nün hit olan şarkılarının neredeyse tamamı pop. Duman alternatif rock ile Türk müziğini harmanlayarak başarılı olmuş bi grup.

Stream platformlarındaki dinleme sayıları ile başarıyı doğru orantıya koymak kadar yanlış bir şey yok. Ona bakacaksak 45 yıllık 80lerde hep liste başlarına oynayan IRON MAIDEN toplam albüm satışı 20 milyon daha fazla olmasına rağmen metallicadan 4 kat daha az dinleniyor. Fiziksel albüm satışı da eski bir gelenek değildir, başarının işareti hala bunun gibi şeylerdir. İnternette insanlar sadece çeşitli şarkılar ile ilişki kurup onları kucaklıyorlar. Orada gördüğünüz dinlenme sayısını oluşturan insanların çoğunluğu albüm dinlemiyorlar. Aradaki farkı anlamak lazım.

Duman kalitesiz müzik yapıyor mu? Benim için kalitesiz. Ancak mevzu o değil.

Siz dinleme sayılarını Youtube ve Spotify gibi platformlara bakarak kıyaslıyorsunuz. Şimdi asıl soru geliyor, dikkat! Ya youtube icat edilmeden önce?

Her evde mutlaka en az bir MFÖ albümü bulunmasından bahsediyoruz. Duman elbette başarısı yadsınmayacak seviyede müzik yapıyor, ancak günümüzde sadece Z ve Alfa kuşağının dinlediği bir gruptur.

Ülkede POP müzik bu şarkının yayınlandığı 86 yılındaki gibi bir şey olsaydı keşke..

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dinlenme sayıları bi başarı ölçütü değil zaten. Günümüzde saçma sapan, sanattan yoksun şarkılar hit oluyor. Konumuz kimin daha kaliteli müzik yaptığı değil; kimin daha fazla ticari başarı yakaladığı. Ayrıca Metallica, Iron Maiden'dan çok daha fazla albüm satışı yapmıştır. Dijital ortamda daha fazla dinlenmesi de gayet doğal.

Hangi kaynağa göre hocam?

Iron Maiden'ın Metallica'dan daha fazla albüm sattığını mı iddia ediyorsunuz
Ha kaynağımız “bence daha fazla satmıştır” yani. Anladım, ben de dayandığınız sağlam bir kaynak var sanmıştım. Wikipediye göre 2021’de dünya çapında 130 milyon’a 110 milyon fark var IM ile metallica arasında.

Katılıyorum söylediklerinize. Ticari açıdan doğru bir kıyas yapmak için aynı zamanlarda müziğe başlamış olmaları gerekir. MFÖ müziğe başladığında Duman grubu üyeleri doğmamıştı bile. Plak ile müzik hayatına başlayıp kaset zamanı patlama yapan bi grupla. Kaset, cd ve televizyon, teknoloji çağında patlayan grubun kıyası çok doğru ve adil olmaz.

Google'a Metallica vs Iron Maiden album sales yazarak araştırma yapın lütfen. Bende kısacık bi araştırma ile bulduğum kaynakları atayım.

Bu da konser satış rakamları. Ticari başarıyı konuşuyoruz ya lazım olur bu da

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…