Duman yeni albümü

Katılıyorum söylediklerinize. Ticari açıdan doğru bir kıyas yapmak için aynı zamanlarda müziğe başlamış olmaları gerekir. MFÖ müziğe başladığında Duman grubu üyeleri doğmamıştı bile. Plak ile müzik hayatına başlayıp kaset zamanı patlama yapan bi grupla. Kaset, cd ve televizyon, teknoloji çağında patlayan grubun kıyası çok doğru ve adil olmaz.
Hiphop / RAP ile ilgili bir konuda da beğendiğiniz isimleri gereksiz derecede yüceltmeniz ile ilgili tartışma yaşamıştık. Muhtemelen yaşınız nedeni ile tıpkı buradaki gibi bahsedilen dönemleri pek bilmiyorsunuz.

Hayır, Ticari açıdan kıyas yababilmek için aynı anda müziğe başlamış olmaları gerekmiyor. Ticari olarak konuşuyorsak; MFÖ nün yakaladığı başarının çeyreğine bile sahip değildir Dumanınız.

Hiphop / RAP ile ilgili bir konuda da beğendiğiniz isimleri gereksiz derecede yüceltmeniz ile ilgili tartışma yaşamıştık. Muhtemelen yaşınız nedeni ile tıpkı buradaki gibi bahsedilen dönemleri pek bilmiyorsunuz.

Hayır, Ticari açıdan kıyas yababilmek için aynı anda müziğe başlamış olmaları gerekmiyor. Ticari olarak konuşuyorsak; MFÖ nün yakaladığı başarının çeyreğine bile sahip değildir Dumanınız.
Türk müzik tarihini çok iyi biliyorum. Muhtemelen sizin bilmediğiniz grupları ve ince detayları da.. MFÖ Türkiye'ye mâl olmuş çok önemli bi değer. İki grubun çıkış yılı arasında 20 sene var. Özkan Uğur'dan önceki Mazhar ve Fuatı sayarsak 30 sene diyelim. 70 ve 80 li yıllardaki teknolojik imkanlar ile 2000'li yillardaki imkanları bir tutmanız çok mantıksız. 2000 sonrası patlayan Dumandan MFÖ gibi fiziksel satış beklemek çok akıl işi değil. Tabii ki dijital dinlenme sayılarına bakıcaz bu durumda. Bu yüzden kıyas yapmaya uygun görmüyorum.

Ayrıca Dumanım falan değil ben MFÖ daha çok dinliyorum. İki grup da çok kalitelidir benim gözümde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk müzik tarihini çok iyi biliyorum. Muhtemelen sizin bilmediğiniz grupları ve ince detayları da..

Bu çok belli oluyor.
"Duman, MFÖ den daha büyük ticari başarı elde etmiştir" dedikten sonra kitlenip kaldım zaten.

Yarını 17'de iki tane Single geliyor çok bir beklentim yok ama heyecanla bekliyorum umarım bir 11 yıl daha idare edebileceğimiz bir albüm olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı