Dunyanin en tehlikeli virusu nedir ve nasil korunuruz?

Emre Erçetinn

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirtigim gibi dünyanın en tehlikeli virüsünu çok merak ediyorum ve biz bu virüslerden nasıl korunuruz? Antivirüs yeterli midir?

Çözüm
Dünyanın en tehlikeli virüsü belki şu an halen yazılıyor yakinda gösterime girer. O zaman neymiş görürüz. Şu an için Kripto virüsleri meşhur. Tabi önlem almak gerekir ama ne kadar önlem alınırsa alınsın bir açık bulunursa programda sonuçta koruma falan hikaye yani. Geçen yıl kaç yüz bin bilgisayar ele geçirilmişti. Wanna Cry olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Bunun cevabını veremeyiz çünkü bulunmamıştır ve hiçbir zaman bulunamaz. Mesela Meltdown olayından önce en büyük donanımsal açık ne deseydin başka başka cevaplar alacaktın. Sonra bunlara çıktı ve her şey değişti. Ama o sıralarda da bunlar vardı, sadece bilinmiyordu. O nedenle en tehlikeli virüs bilinmiyor ve bilinmesi mümkün değil.

En tehlikeli virüs dediğinizde,buna iki açıdan cevap verilebilir.

Güncel olmak şartı ile;
1-Ransomware türevi zararlılar,maddi ve belge kayıpları yaratırlar. Temizlenmeleri kolaydır. Ülkemizde de görülmektedir.
2-Smart service zararlısı. Adını buradaki kullanıcılar arasında hiç duymadım. Log anlamında da bu zararlıyı görmedim. Oysa dünyada yaygın. Antivirüslerle temizliyemezsiniz. Disk'e biçimlendirme yapmak gerektiriyor. Ancak işi bilen uzman bu virüsü temizleyebiliyor.

Saçma bir soru. En tehlikeli kişiden kişiye değişir.
Tehlikenin tanımı bazısına göre veri hırsızlığı bazısına göre sistem ve nükleer sistemler, bazısına göre banka hesaplarının ele geçirilmesi. Hepsinin de farklı türevde zararlıları mevcuttur.

Kaliteli bir AV firmasıyla çalışmak normal kişi için yeterlidir.İleri sistemler için IT'lerle çalışmak güvenlik uzmanları tutmak gerekli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı