Çözüldü Duolingo gibi kodlama öğrenilebilecek uygulama önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Duolingo gibi derken tamamen aynısı değil de bu sefer İngilizce gibi ama bu sefer kodlama öğrenebileceğimiz bir uygulama arıyorum. Şu an Mimo diye bir uygulama ile devam ediyorum ve sizin tavsiyenizi de bekliyorum.

Çözüm
Uygulamalardan tam anlamıyla yazılım dili öğrenmeniz zor olur tavsiyem. İlk başlarda Udemy gibi yerlerden kurslar satın almanız veya YouTube'dan yararlanmanızı öneririm.
Code.org...
Tynker...
Lightbot...
Sololearn...
Grasshopper...
Mimo...
Code Avengers.
Hepsinin ne akdar iyi oldunu bilmiyorum ama bunlara bakabilirsin en kötü bir fikrin olur.

Hocam şahsen eğer İngilizceniz varsa direkt YouTube üzerinden FreeCodeCamp gibi anlatımları hoş olan ve beginner-friendly kanallardan başlayabilirsiniz. Bilgi haznenizi geliştirmek için ise Fireship gibi kanallara göz atabilirsiniz. Günün sonunda Harvard Üniversitesi'nin bilgisayar bilimine giriş dersleri (CS50) bile YouTube'da bulunmakta. Sadece tutorial takip etmektense doküman okumak da faydalı olacaktır. Hatta belirli durumlarda tutorial takip etmekten daha verimli oluyor. Ekstra bir sorunuz varsa yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür ederim. Açıkçası İngilizce seviyem A2 diyebilirim. Evet, çok kötü bir düzey özellikle yazılım dalı için. Fakat bu yıl İngilizce öğrenmeye tekrar başlayacağım. Duolingo alacağım kesinlikle ve belki de yüz yüze kurs... Onun arkasından da yazılım öğrenmek istiyorum. Sizce içinde olduğum durumla yapmak istediklerim ne kadar mümkün ve mantıklı?

Code.org...
Tynker...
Lightbot...
Sololearn...
Grasshopper...
Mimo...
Code Avengers.
Hepsinin ne akdar iyi oldunu bilmiyorum ama bunlara bakabilirsin en kötü bir fikrin olur.
Şuan da Mimo'yu indirdim acaba pro versiyonunu 200tl'ye alsam mı? Yani mobilden. Pc sürümünde tekrar ödeme yapmam lazımmış galiba. Çünkü zaten orada da 17 dolar pro versiyonu

Bence mantıklı zaten yazılım zor ama temel olan şeyler bilinirse yaparsın. İngilizcen iyi olmalı zaten onu geliştireceğim diyorsun İngilizce gelişirse anlarsın int çok geniş bir yer yabancı kaynaklar daha fazla oradan örenebilirsin şuadan yazılım bilmeyen ama çalışkan bir bile 2yılda bu işi söker.

Uygulamalardan tam anlamıyla yazılım dili öğrenmeniz zor olur tavsiyem. İlk başlarda Udemy gibi yerlerden kurslar satın almanız veya YouTube'dan yararlanmanızı öneririm.
Haklı olabilirsiniz ki bende o yüzden aslında bu konuyu açtım. Udemy'den 6 kursum var fakat hiç birisi yazılımla alakalı değil. 1 2 tanesi Unity ile alakalı gerçi ama şuan o kadar fazla ilerlemek istemiyorum ki onlar da aslında hediye edilmişti mail üzerinden.
Ben şuan da devletin kendi sitesi üzerinden yani 1Milyonİstihdam - T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile başlangıç düzeyi HTML başladım. Bu safer ilgimi çekerse açıkçası Udemy'den zaten kurs alırım orada sıkıntı yok ama Youtube'dan yabancı videolara bile bakmaya başlayabilirim

Yani işi temelden başlamalısın şu anki başarılı YouTuber'ların iyi sistemi falan yoktu eskiden herkes temelden başlar sonradan eksiklerini kapatır.

Çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle öyle öyle ilerlemeye çalışırım artık. Ve evet İngilizce çok önemli, çok geniş kaynak sunuyor.

Yazılım geniş bir terim ilk önce ne hakkında yazılım yapılacağını öğreneceksiniz ben yazılımcı olacağım dur iki video izleyeyim ile olmuyor o işler. Kendimde öğrenme aşamasında birçok kere yarı yolda pes edip bırakmışlığım var fakat eninde sonunda öğreneceksiniz eğer ilginiz varsa. İlk önce ne hakkında yazılım öğreneceğinizi belirleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…