Duolingo işe yarar mı?

AsakiriMansur

Decapat
Daha fazla  
İngilizce öğrenmek için birkaç haftadır Duolingo kullanıyorum. C1 seviyesine gelmek gibi bir derdim yok. Sadece okuduğumu anlayabileyim bir de basit cümle kurayım bana yeter. Duolingo işe yarar mı?

Busuu'nun ücretsiz sürümü daha iyi olabilir. Duolingo'da daha fazla ders var ama kalite olarak Busuu'nun dersleri daha iyi dolu gibi.

Uygulamalardan ziyade en etkili yol bence temelleri aldıktan sonra İngilizce içerik tüketmeye çalışmak. Basit İngilizce videolarını Language Reactor gibi eklentiler ile izlemeye çalışmak faydalı olur. Tabii hiç temel yoksa temel oluşturmak gerek.

Son düzenleme:
Kesinlikle işine yarar. Bir süre İngilizce öğrenmek amaçlı kullandım ve faydasını gördüm. Şu anda Rusça öğrenmek için kullanıyorum. Geliştirmiyor diyenlerin çoğunluğu temel seviyeyi bildikleri için çok basit geldiğinden dolayı çok gelişemeyeceğini düşünüyorlar. Seviye ilerlediği zaman yeni şeyler öğrenmeye başlayınca gelişebileceğini anlıyorsun. İstersen aile planıma dahil edebilirim. Ancak devam etmediğini görürsem çıkartırım :) .

Her kaynağın mutlaka faydası var fakat ayırdığınız zamana göre göreceğiniz fayda olarak Duolingo altlarda yer alıyor.

Tabi şu da var. Bir kaynak daha iyi öğretse bile size sıkıcı geliyorsa zorluyorsa çalışmayı komple bırakma ihtimaliniz de oluyor. Eğer Busuu sıkıcı Duolingo eğlenceli geliyorsa daha fazla vakit alsa bile Duolingo kullanmak daha mantıklı olabilir. Duolingo'da oyunlaştırma çok var. Daha çok sarabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı