Duolingo işe yarar mı?

Asla hiçbir işe yaramaz. Yarar diyenle tartışırım.
Başlangıç seviyesinde gramer öğreniminde yardımcı olur. Syntax açısından da faydalı bir araçtır.

Duolingo iyidir ama çoğu insan sadece duolingo çalışarak dil öğrenebileceğini sanmakta. Bu büyük bir yanılgıdır arkadaşlar. Bir dili sadece bir aktivite yaparak öğrenemezsiniz. Örneğin duolingo ile bir kaç kelime ve bunları bir araya getirmeyi öğrenirsiniz ama dinleme ve konuşma yetenekleri açısından sıfır olursunuz. O yüzden her yetenek için farklı aktiviteler yaparak dil gelişiminizi desteklemelisiniz.

Lütfen, sakın olarak Duolingo gibi araçları dil öğreniminizin ANA KAYNAĞI YAPMAYIN, YETERLİ OLMAZ.

Başlangıç seviyesinde gramer öğreniminde yardımcı olur. Syntax açısından da faydalı bir araçtır.

Duolingo iyidir ama çoğu insan sadece duolingo çalışarak dil öğrenebileceğini sanmakta. Bu büyük bir yanılgıdır arkadaşlar. Bir dili sadece bir aktivite yaparak öğrenemezsiniz. Örneğin duolingo ile bir kaç kelime ve bunları bir araya getirmeyi öğrenirsiniz ama dinleme ve konuşma yetenekleri açısından sıfır olursunuz. O yüzden her yetenek için farklı aktiviteler yaparak dil gelişiminizi desteklemelisiniz.

Lütfen, sakın olarak Duolingo gibi araçları dil öğrenimizin ANA KAYNAĞI YAPMAYIN, YETERLİ OLMAZ.
Duolingo sana hiçbir şey öğrenmende yardımcı olmaz. Sana test yapar.

Duolingo sana hiçbir şey öğrenmende yardımcı olmaz. Sana test yapar.
Flashcard gibi bir mantığı ile ezbere dayalı bir eğitim sistemi var. Öğretir. Verimli mi bence değil ama "Hiç bir şey öğretemez" diye bir iddia gerçek dışı. Konu anlatımı içeren makaleler ve tekrar ettiren kelime ezberi de bir aktivitedir ve öğretime katkı sağlar.

Bana kalırsa zaman kaybıdır, daha iyi aktiviteler mevcut.

Flashcard gibi bir mantığı ile ezbere dayalı bir eğitim sistemi var. Öğretir. Verimli mi bence değil ama "Hiç bir şey öğretemez" diye bir iddia gerçek dışı. Konu anlatımı içeren makaleler ve tekrar ettiren kelime ezberi de bir aktivitedir ve öğretime katkı sağlar.

Bana kalırsa zaman kaybıdır, daha iyi aktiviteler mevcut.
Haklısınız belki çok az buçuk bir şeyleri verimsiz öğretebilir. Keskin bir ifade kullanmamım sebebi, konu sahibinin bu uygulama ile vakit kaybetmesi ihtimalini ortadan kaldırmaktı.

Duolingo flashcard uygulamalarından da çok daha verimsiz bir uygulama.

Kullanmayı öğrenir, güzel bir deste bulur ya da kendi destelerinizi oluşturmayı çözerseniz Anki flashcard uygulaması Duolingo Busuu Quizlet gibi uygulamalardan kat ve kat daha verimli. Ama nihayetinde yine uygulama ve asla dil ile doğrudan vakit geçirme kadar etkili değil. Başlangıç aşamasında kelime ve gramer öğrenme için etkili olur. Devamında yine bol bol okuma dinleme izleme ile devam etmek gerek. Anki sadece destek olur. Düzenli kullandığım çok güzel bir araç ama yerini doğru belirlemek gerek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı