Durduk yere RAM bozuldu

Itamyl

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Anakart
Msi b450 vdh pro max
İşlemci
5 5500
İyi günler bugün uyandığım gibi PC'yi açtım dün hiçbir şey yokken bugün açılmadı BIOS'a girdi bir şeye dokunmadan tekrar başlattım arından mavi ekran yedim. VGA ışığı yanıyordu Amazon'dan aldığım RAM'den şüphelenip çıkarttım şu an düzgün çalışıyor ama neden durduk yere neden bozulmuş olabilir? Sahte ürün olma ihtimali var mıdır?
Marka good RAM 8 GB.
Diğeri de aynı marka ama 16 GB versiyonu yaklaşık 5-6 aydır sorun olmuyordu.
RAM'i takip tekrar denediğimde MSI logosunda takılı kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleştirme yapmış olmasın, biosda ram değerlerini görebiliyor musun. Eğer mavi ekran düşerse resmini çekip buraya atın. Öncelikle elektrik devre dışı iken anakartda bulunan bios pilini çıkarın 1 dakika bekleyin sonra takın. Biosdan mutlaka ram değerlerine bakın taktığınız ramlar doğru mu değil mi diye. Eğer doğru ise güvenli modda girmeye çalışıp son durumu kontrol edin.

Mutlaka ram slotlarına bakın toz pislik varsa temizleyin. Sonra ramlerin sarı renkli yerlerini beze az miktarda kolonya döküp temizleyin derim.

Artı -1 Eksi
İyi günler bugün uyandığım gibi PC'yi açtım dün hiçbir şey yokken bugün açılmadı BIOS'a girdi bir şeye dokunmadan tekrar başlattım arından mavi ekran yedim. VGA ışığı yanıyordu Amazon'dan aldığım RAM'den şüphelenip çıkarttım şu an düzgün çalışıyor ama neden durduk yere neden bozulmuş olabilir? Sahte ürün olma ihtimali var mıdır?
Marka good RAM 8 GB.
Diğeri de aynı marka ama 16 GB versiyonu yaklaşık 5-6 aydır sorun olmuyordu.
RAM'i takip tekrar denediğimde MSI logosunda takılı kalıyor.
Anakartta indikatör ışıklar var mı? Varsa hangisi yanıyor?

Yeni alınmış Ram'in nesini temizleyecek?
Sonra ramlerin sarı renkli yerlerini beze az miktarda kolonya döküp temizleyin derim.

Ram slotu pis ise eğer ki bunlar görünmüyor faydası oluyor çok karşılaştım böyle problemlerle. Ayrıca zaten ki ram den şüphelenmiyorum, oysa ekran gelmezdi.

Biosa girip default ayarlama da yapabilirsin. Genellikle sonradan donanım eklemelerinde karşılaştığım problemlerin çözümü bunlar.

Şunları deneyebilirsin:
  • Öncelikle BIOS güncel değilse BIOS'u güncelleyip test edebilirsin.
  • Sorun devam ediyorsa, çalışan RAM'i söküp sorunlu olduğunu düşündüğün RAM'i tek modül olarak sisteme takıp test edebilirsin. Testi yaparken XMP kapalı olsun.
  • Sorunlu olduğunu düşündüğün RAM tek modül olarak ve XMP kapalı iken sistemi boot etmiyorsa RAM'in bozulmuş olabilir.
  • Sorunlu olduğunu düşündüğün RAM tek modül olarak ve XMP kapalı iken sistemi boot ediyorsa, son olarak RAM testi yapan yazılımlar ile RAM'i teste sok. Eğer test yazılımları da RAM'de sorun görmüyorsa demek ki önceki RAM ile bu RAM XMP profillerinde birlikte stabil çalışmıyor. İki RAM'i de takarak hayatına XMP olmadan devam edeceksin.
  • Sorunlu olduğunu düşündüğün RAM tek modül olarak ve XMP kapalı iken sistemi boot ediyorsa ama RAM test yazılımları ile test ederken 1 tane bile hata alıyorsan RAM'in bozulmuş olabilir.

RAM'de sorun görmüyorsa demek ki önceki RAM ile bu RAM XMP XMP profillerinde birlikte stabil çalışmıyor. İki RAM'i de takarak hayatına XMP olmadaa devam edeceksin.
Daha önceden sorunsuz kullandığını, problemin yeni ortaya çıktığını söylemiş. İki Ram'in uyumsuz olması durumu söz konusu değil.

Anakartta indikatör ışıklar var mı? Varsa hangisi yanıyor?

Yeni alınmış Ram'in nesini temizleyecek?
VGA yanıyor sanırım onu diyorsanız 4 ışıktan MSI anakart

Güncelleştirme yapmış olmasın, biosda ram değerlerini görebiliyor musun. Eğer mavi ekran düşerse resmini çekip buraya atın. Öncelikle elektrik devre dışı iken anakartda bulunan bios pilini çıkarın 1 dakika bekleyin sonra takın. Biosdan mutlaka ram değerlerine bakın taktığınız ramlar doğru mu değil mi diye. Eğer doğru ise güvenli modda girmeye çalışıp son durumu kontrol edin.

Mutlaka ram slotlarına bakın toz pislik varsa temizleyin. Sonra ramlerin sarı renkli yerlerini beze az miktarda kolonya döküp temizleyin derim.
Direkt ramı görmüyor ki çıkartıp denedim.

Daha önceden sorunsuz kullandığını, problemin yeni ortaya çıktığını söylemiş. İki Ram'in uyumsuz olması durumu söz konusu değil.
Daha önceden sorunsuz kullandığının ayrıntılarını bilmiyorum. Örneğin ne kadar süre sorunsuz kullandı, RAM'leri birlikteyken hiç yük altında sorunsuz kullandı mı bilmiyoruz. Haliyle belki de sorunsuz kullandığını sanıyordu. Stabilite sorunları sonradan ortaya çıkmış olabilir. Dolayısıyla bilerek bütün ihtimalleri elemek için tavsiyelerde bulunuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı