Duvar içinden geçecek CAT7 kablo önerisi

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, şu an inşaat halinde olan dairemize yaklaşık 100 metre civarı bir Ethernet kablosu alacağız. Duvarın içinden odalara dağıtacağız. Ben kendi bilgisayarımda da kullandığım Ugreen'in aşağıdaki kablosunu buldum. Bu yeterli olur mu yoksa bunun haricinde önerisi olan var mıdır?

Ugreen kabloları bende seviyorum kaliteli ürünler, güzel bir de konektörle bağlarsan tamamdır. Bir diğer kaliteli marka olan nexans kablolarında fiyatlarına bakabilirsin.

Bir de tercihinizi CAT7'den yana kullanmışsınız evdeki PC ya da diğer cihazlarınız (nas ya da server cihazları gibi) ile local ağdan cihazlar arası veri transferi yaptığınızı varsayarsak kullanacağınız cihazlarda (PC Ethernet portu + Switch vb. ) 10Gbps portlar mevcut mu, bu hızları görebilecek cihazlarınız var mı? Eğer değilse boşuna CAT7 kablolara yönelip kullanamayacağınız bir özelliğe boşuna para ödemeyin. Standart bir ev kullanımında günümüz son kullanıcı cihazlar genelde 1Gbps port ve zaten Türkiye'de maksimum ulaşılabilecek internet hızıda bu olduğu için CAT6 kablo bunu fazlasıyla yapmakta zaten.

İleriye yönelik olması açısından CAT7 tercih etmeyi düşünüyoruz, bir defa yapılacak tam olsun.

Peni hocam CAT7 uçlarını portta kullanmayıp kabloyu CAT6 gibi kullanabilir miyiz? CAT7 de geleceğe dönük hazır olmuş olur.

Son düzenleme:
Tabii zaten bu kablodan alabileceğiniz veri hızı bağladığınız cihazın portunun desteklediği maksimum hız kadardır o açıdan bir endişeniz olmasın. Bu hıza etken olarak kullandığınız diskin okuma yazma hızı da bu veri taşıma hızına etkendir (günümüz standart bilgisayarlarının Ethernet ve Modemlerin/Routerların portları 1Gbps desteklidir.) CAT7'lerin FTP (file transfer protocol) olanları veri taşımaya daha müsaittir.

CAT6 ile 7 arasındaki fark ise başta MHz ve veri taşıma mesafesi CAT6 30-35 mt kadar 10Gbps taşırken CAT7 100mt ye kadar bunu taşır. (her iki kabloda günümüz standar hız olan 1Gbps rahatlıkla uzun mesafelere taşımakta) internet için ise aboneliğin hangi hız ise onu taşır zaten.

İleride CAT7 sayesinde cihazlarına 10Gbps destekli bir port takarsan ve bu cihazlarını bu hızı destekleyen bir omurga Switch ile birbirine bağlarsan sadece local (yerel) ağında cihazların arasında bu hıza ulaşabilirsin tabii bu hızları kaldırabilecek disklerinde olması gerek. Dikkat edersen local ağ dedim çünkü ülkemizi geçtim dünyada bu hız ev kullanıcıları için çok çok pahalı ve dünya bazında nadir bölgelerde erişim sağlanmakta. Ama sadece local ağında bile bu hıza ulaşmak için beraberinde alman gereken cihazlar bile masraflı ürünlerdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı