Duvar kâğıtları klasörü nerede?

Baran Ishigami

Centipat
Sistem ayarları/Duvar kağıdı sekmesinden birkaç duvar kâğıdı indirdim ama beğenmedim ve silmek istiyorum ama silme seçeneği göremedim. Belki klasöre girip silebilirim diye düşündüm. Nerede bu klasör?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Ocak ayında sıfır bir MacBook Air M2 sahibi oldum ve bunun üzerine heyecanla bilgisayarı kurdum. İlk dikkatimi çeken duvar kağıdı oldu ve diğer birçok duvar kağıdını indirdim, tahminen 40 civarı kadar.

Bir süre sonra bunları kullanmadığımı ve ilk duvar kağıdını kullanmaya devam ettiğimi görünce bunları kaldırmak istedim ama silme seçeneğini göremeyince araştırmaya başladım. İndirdiğim tüm duvar kağıtlarının toplam 26 GB yer kapladığını fark ettim. Depolama alanım azaldığından, silebildiğim uygulamaları düşününce bir çöküş yaşadım.

Ancak sorunu şu şekilde çözdüm: İlk olarak, MacBook'umun son sürüm macOS Sonoma 14.5'i çalıştırdığını unutmamak gerekiyor. Canlı duvar kağıtlarını silmek için:

1. /Library/Application Support/com.apple.idleassetsd/Customer klasörüne gittim.
    1716907472080.png
  2. Bu klasör içindeki tüm .mov uzantılı video dosyalarını sildim. Bunlar indirdiğim canlı duvar kağıtlarının dosyalarıydı.
  3. Activity Monitor uygulamasını açtım ve "Wallpaper" işlemlerini arayıp sonlandırdım.
    1716907539046.png
  4. Sistemi yeniden başlattım.
Bu adımlardan sonra canlı duvar kağıtları sistemden kalktı. Statik duvar kağıtlarını silmek içinse ~/Library/Desktop Pictures klasörüne gidip oradaki dosyaları sildim.

Sonuç olarak depolama alanımı geri kazandım ve rahatladım. Başkalarının da benzer sorunu yaşamaması için paylaşmak istedim. Umarım size de yardımcı olmuştur.

İlgili YouTube Videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı