Duyarlılık!

Arkadaşlar sizi ne ilgilendirir yüzünün bebekliği veya konuşurken nereye baktığı, verilmek istenen mesaja odaklanın. Bebek yüzlüyüm gelin beni izleyin diye mi paylaşmış bu videoyu?

Söylediklerine birebir katılıyorum, bu ülkede sorun bitmiyor. Bir Mecidiyeköy - Taksim'e yolun düşerse yolda yarı bilinçli ağzından salyalar akarak yatan gençleri göreceksin. Yarısı para ister yarısı rahatsız eder. Arabanla kırmızı ışıkta durursun, üst model bir araç sahibiysen mutlaka rahatsız edilirsin. Evlenirsin düğün konvoyunda kavga çıkarırlar. Başı boş sokakta dolaşıp insanlara rahatsızlık veren tipler de çok. Ülkeye olmayan beyniyle bilmem kaç milyon Suriyeliyi de sıkıştırdılar, iyice yaşanmaz duruma geldi.

Ülkenin polisi mahkemesi önce sokakta huzuru sağlamalıdır. Sokakta jelibon satar gibi hap satıyorlar.
Dayak atmayan öğretmen getirseler bile yarın bir gün bu maddeye düşecek o çocuklardan bazıları, böyle bir gerçek de var. Bir daha video çekecek olursak bu sefer uyuşturucu madde kullanımına yüklen :)

Mecidiyeköy, Taksim yan tarafımda Vialadın orada oturuyorum Alibeyköyde. Ben çok sık rastlıyorum para isteyenlere. İlk seferinde vermiştim fakat sonra şebeke gibi olduklarını anlayınca dinlemeden geri yolluyorum.

Deli raporu olan insanlarla ilgilenilmezse olacağı bu ! Akıl sağlığı yerinde olmayan insanlarla ilgilenmedigi için önce çevresi sonrada ona is veren sistem suçludur. Malum Türkiye en kolay vatandaşlık alabildiğin bir ülke. Mesela 1 yıl önce, polisin, 15 yaşındaki çocuğu silahla oldurmesi. Gerekçe : 35-50 liralık aksesuar çalması. Üstelik polisin dur ihtarina uyup, ellerini kaldırmasına rağmen ! Cahilin eline imkan verirsen oldururde, yamyamlikta yapar.Polis ilk durusmada serbest birakilmisti. Imza topladik internetten sesimizi duyurduk.Tabi unluler olmasa imkansizdi.Sonucunda polis tekrar yargilandi ve tutuklandi.Sımdiki neslin berbat olma sebeplerinden birisi, bizden önceki neslinde berbat olması. Ve bizden sonraki kuşakta da aynısı yaşanacak. Bende ilk okul 1.sinifta J harfini okuyamadigim için, öğretmenim parmağımda cetvel kirmisti. Benim sana tavsiyem, serbest bırakılan suçluların tutuklanması icin sosyal medyadan çok büyük tepki vermen. Emin ol çok işe yarıyor. Change Org gibi sitelerden maddi manevi destek olabilirsin. İmzaladığn yardım kampanyası başarılı olursa sana mail yoluyla ulaşıp, ise yaradığını belirtip teşekkür ediyorlar. Bu dünyadaki en güzel şey. Engellilerin veya yardıma muhtaç olan hayvanların mutlu olmasi çok sevindirici. Hiç bir şey yapamiyorsak bunları yapmalıyız. 1 gecede gözümüze uyku girsin.
İyilik yapan iyilik görür, görmese bile iyi olur. :)

Son düzenleme:
Deli raporu olan insanlarla ilgilenilmezse olacağı bu ! Akıl sağlığı yerinde olmayan insanlarla ilgilenmedigi için önce çevresi sonrada ona is veren sistem suçludur. Malum Türkiye en kolay vatandaşlık alabildiğin bir ülke. Mesela 1 yıl önce, polisin, 15 yaşındaki çocuğu silahla oldurmesi. Gerekçe : 35-50 liralık aksesuar çalması. Üstelik polisin dur ihtarina uyup, ellerini kaldırmasına rağmen ! Cahilin eline imkan verirsen oldururde, yamyamlikta yapar.Polis ilk durusmada serbest birakilmisti. Imza topladik internetten sesimizi duyurduk.Tabi unluler olmasa imkansizdi.Sonucunda polis tekrar yargilandi ve tutuklandi.Sımdiki neslin berbat olma sebeplerinden birisi, bizden önceki neslinde berbat olması. Ve bizden sonraki kuşakta da aynısı yaşanacak. Bende ilk okul 1.sinifta J harfini okuyamadigim için, öğretmenim parmağımda cetvel kirmisti. Benim sana tavsiyem, serbest bırakılan suçluların tutuklanması icin sosyal medyadan çok büyük tepki vermen. Emin ol çok işe yarıyor. Change Org gibi sitelerden maddi manevi destek olabilirsin. İmzaladığn yardım kampanyası başarılı olursa sana mail yoluyla ulaşıp, ise yaradığını belirtip teşekkür ediyorlar. Bu dünyadaki en güzel şey. Engellilerin veya yardıma muhtaç olan hayvanların mutlu olmasi çok sevindirici. Hiç bir şey yapamiyorsak bunları yapmalıyız. 1 gecede gözümüze uyku girsin.
İyilik yapan iyilik görür, görmese bile iyi olur. :)

Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat topluca bir şeyler yapınca daha güçlü oluyor, daha sağlam.

Şayet o görüntüleri birisi kaydetmemiş olsa o çocuk yediği dayakla kalacak ailesi bu olayın peşine belki de hiç düşmeyecekti. Şu bir senede okullarda bunun gibi binlerce olay olmuştur kesin olan şu ki duyarlılığımız sadece farkında olana kadardır. Değişen bir şey olacağını sanmayın bu devran böyle sürer öğretmenler öğrencilere dayakla öğretmeye devam eder.

Şayet o görüntüleri birisi kaydetmemiş olsa o çocuk yediği dayakla kalacak ailesi bu olayın peşine belki de hiç düşmeyecekti. Şu bir senede okullarda bunun gibi binlerce olay olmuştur kesin olan şu ki duyarlılığımız sadece farkında olana kadardır. Değişen bir şey olacağını sanmayın bu devran böyle sürer öğretmenler öğrencilere dayakla öğretmeye devam eder.

Dur demezsek tabii devran öyle sürer. Günde onlarca böyle olay yaşanıyordur eminim.

Bu olmamalı işte. Bunu söyleyince aklıma bir söz geldi. "Bütün insanlar eşittir ama bazı insanlar daha eşittir." -George Orwell

Eşitlik Dünya'nın en büyük palavrası.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı