DV6 FakeSMCKeyStore hatası

sanerdk

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Z97 - 4770K - GTX 960 2GB - 4x4 GB 1866 MHz - 1000W PSU
Acer Aspire 7 A715-51G-598W
Öncelikle herkese iyi günler dilerim, forumu anonim olarak arada sırada takip ediyordum fakat üye olmak bugüne nasipmiş :)

HP Pavilion DV6 3111ST notebookuma OSX 10.10 raw image dosyasını technopat videosunu izleyerek uygulamaya çalıştım. Harici AMD ekran kartı olduğundan dolayı AMD yazan herşeyi sildim kext olarak. Graphics Injector menüsünden Inject Intel’i devredışı bıraktım, ama sildiğim halde amd orada gözüküyordu;

FeoKLor.jpg

Boot yaptığımda 5-10 saniye geçiyor seri bir şekilde FakeSMCKeyStore dan sonra hata veriyor. Araştırdığım halde pek bir bilgi bulamadım. Hatanın resmi;

5Zyu3gi.jpg

Sistem bilgileri;
DVjRPyU.jpg

İzlediğim rehber:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FakeSMCKeyStore hatası değilde Kernel panic Local APIC error hatasıymış. Araştırmama göre HP ile alakalı bir sorun cpus=1 veya cpu tuning bölümünden düzeltiliyor.

Aksilikler bitmek bilmiyormuş gibi Missing Bluetooth Controller Transport hatası almaya başladım. AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMD* ATI* GeForce* NVDA* ile başlayan tüm kextleri silince düzeldi..

Şimdiki sorunum ise iki resimden oluşuyor. (chamelion ile gelmeyi başardım bu bölüme + cpus=1 yazdım)

20150427_224626.jpg 20150427_224632_HDR.jpg

Bu resimler fade bir şekilde geçiş yapıyor, sanırsam touchpad ile alakalı ama çözemedim çünkü hiçbir hata yok

USB / EFI / CLOVER / kext / 10.10 klasorü içinden VoodooPS2Trackpad.kext kexti silin ( Yedeğini aldıktan sonra) ve öyle deneyin. Eğer olmaz ise diğer Voodoo klavye ve mouse kext'lerinin yedeğini aldıktan sonra silin ve tekrar deneyin. Ayrıca harici bir klavye mouse ilede bu ekranı geçebilirsiniz.
KEXT.png

kurulum işlemini başardım o kadar çok video izledim konu okudum ki şöyle yaptım diyecek hafıza kalmadı ne yaptığımı unuttum :D Kısaca cpus=1 kurtarıcım oldu kextleri sildim görüntü ile alakalı Chamelionda -v cpus=1 GraphicsEnabler=No USBBusFix=Yes komutlarını kullandım, şimdi driver sorunları var onları çözeyim başka problemim kalmayacak :)

Şuanda bootloader ayarlaması yapıyorum, herşeyi chamelion ile yaptım diğer arayüz hiçbir işime yaramadı :( www.technopat.net: You are being redirected...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı